Perabot untuk Projek Homestay 1.0

Posted by Roshida Property at Wednesday, April 09, 2014
Semangat aku nak update pasal homestay tgh membuak-buak.
Jadi harap maklum aku akan cerita pasal homestay ni sampai aku muak.
eh mcm pantun pulak -___-

kronologinya.
dalam post yang lepas (nk baca klik sini) aku ceciter penyewa somalia tu dah kosongkan rumah.
perasaan? lega yang amat-amat. hihi jgn tanya kenapa. 
kontraktor pun aku dah confirmkan. aku cakap aku nak cepat siap. tiles nak beli sendiri.
pening kontraktor tu dpt client mcm aku. gasakla. ;D

aku xdela nak hias homestay ni gempak-gempak. 
cukup sekadar aku rasa puas hati dan x membazir. membajir kan amalan syaitonnirrojimm. *baik x aku*

masuk bab perabot nak beli yang baru quality x seberapa tapi mahal. 
yang quality super saiya mmg riban-riban lah.
tiba-tiba tingggg~~~ keluarlah idea bernas dan geliga tahap boleh bikin batu cincin.
go for second hand furniture! (shf)

keje aku jadi bertambah mudah sbb adenye blogger yang bertaraf 5 bintang (suke-suke yeop je bg bintang..hak hak jgn mara gabanese princess).
dia share mengenai kedai perabot 2nd hand..boleh usha kat blog dia kat SINI

ada 2-3 tempat jugak dia round. yang best sampai buat aku rasa nak hantok kepala kat dinding kedai tu sebelah rumah aku je jahh oii..
xpnah2 la aku nak menyinggah..konon blagak la xnak beli yang seken..puiiii skrg yang seken ni la ngko borong sampai licin...sgt berbaloi-baloi. ;D

sofa L shape ni aku rembat sbb homestay xkan xde sofa kan..harge dia RM450.

Aku amek katil kayu yang belakang tu..aku suka kayu solid mmg tahan bertahun-tahun. harga RM280.

untuk bilik lg satu aku amek katil kayu belakang tu..harga RM300.
kedai shf yang aku terjah ni kat simpang taman melati nak ke LRT gombak tu. bertentangan masjid salahuddin al ayubi.
ade kedai makan nasi ayam dara jugak dekat-dekat situ.

aku mintak dia hantar kt rumah. siap angkut dan pasang skali. naseb dia setuju. sbb aku mana ada lorry dan kuderat nak angkut sume-sume tu kan. 
nanges teresak-esak aku kalau suh aku angkut -_____-

ok bab perabot half settle.
peluh-peluh tiak aku nak siapkan homestay ni. hak hak

wish me lakkkkk.

4 new comments:

Nursaila Norman said... Reply To This
yayyyyy! dah beli dah? hehehe..dekat dgn rumah awk rupanya..boleh lah jmp..hehe..sebab saya selalu mkn ayam dara kat situ :D best kan kedai tu..byk pilihan kan? pastu brg dia pun elok2 kan..kalau berbakat besar, small matter je nak cantik kan balik :D
cenetos said... Reply To This
ha ah dah beli dah...semangat x..hihi
Mohd Rashidi said... Reply To This
@cenetos

semangat!!.. nk sewa boleh? :)
cenetos said... Reply To This
@Mohd Rashidi
sewa ikut hari ok...nnt sy launch project ni..sila war-war kan kpd org ramai penduduk2 dan persatuan2 yg ade.. hikhik

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea