ACV + Ribena = Minuman Harian yg Superb

Posted by Roshida Property at Saturday, April 12, 2014
Aku cuba nak pantang makan.
CUBA je la. tapi x konsisten langsung.
Pantang nampak makan ade la. ;D

aku konsisten dengan minuman.
sbb mudah. semudah mudah.my. ;P

Sebelum ni aku ada cerita aku minum Lemon ngan Almond milk yang aku beli kt KLCC kan. 
tapi sbb faktor Lemon = masam dan Almond milk = kemahalannya dan sedikit rasa pelik aku da slowly lupakan mereka. 

Roughly cost nak consume almond milk RM13.90 utk 3 hari. 
Boley nipis poket hakak. acaner nak g travel nnt kan. ^__< 

Aku gali alternative lain.
Smgt aku nak kecilkan cyst sentiasa ada dalam diri. 
aku rase semua yg ada masalah sama mesti rasa mcm yang aku rasa ni. 
Aku nak amalkan amalan sunnah dpt pahala disamping jaga kesihatan.

Aku amalkan ACV Apple Cider Vinegar (cuka epal).
Aku mmg xleh blah dgn bau dia.
Jadi cara aku ambil ialah dgn campurkan 10ml cuka epal, 30ml ribena base dgn air putih memenuhi botol mineral 500ml. 
  
Rasa?
yummmyy. ade rase-rase cuka epal sket ada rasa ribena sket. *mmg la kan. xkan rasa cekodok pisang pulak ;D*
setiap hari aku bawak g keje. ptg blk keje minum lg. sedappppppnyeee.
 Result? 
last appointment cyst da kecil ke 1.68cm. 
Ari-ari ke toilet. kalau x seminggu skali pon susah. sesusah jawap soklan add math. ;D

Kita hanya berusaha.
Allah jua yang memberikan hasilnya.
Allah uji sbb sayang.
Dia sayang kita.

Ujian tanda sayang Allah kepada kita bahkan menghapus dosa-dosa kita.
He wants to give something special after kita pass ujian-ujian tu.
Gifts more than what we asked for. Sweet kan?

Nite nite. 
Mata dah layu.
Air pula kena catu.
mari post blog satu.
jgn takut xde bau. 
;D

Thank you for reading!

6 new comments:

BaTiK_PiNk said... Reply To This
Salam perkenalan Roshida! Singgah lalu di blog awak ye...
Saya nak kongsi pengalaman saya consume ACV dulu, maybe tak sesuai dengan badan saya kot. Consume ACV, berat badan saya naik..huhu! Maybe sebab masa tu saya dalam proses turunkan berat badan, jadi bila berat naik mendadak dalam 2 minggu, terus stop consume ACV atas nasihat coach Herbalife saya, dan lepas tu baru berat badan turun dengan jayanya. Mungkin usaha awak dengan ACV membuahkan hasil..inshaAllah!
cenetos said... Reply To This
hehe comel je nama awk batik pink..salam perkenalan..aiseyy mungkin x sesuai dgn awk kot kan..saye minum je harus nak ke toilet..he he he xpe..janji kita berusaha dan tawakkal..ape2 pun yg menyembuhkan Allah jua ye tak..;))
Mohd Rashidi said... Reply To This
Yeay.. dah berjayee..
cenetos said... Reply To This
terima kasih byk2...jasamu dikenang 😍@Mohd Rashidi
ILY said... Reply To This
Hi awak!

Salam perkenalan. Saya tak terfikir pulak nak campur acv dgn ribena. Hehe. Selalu minum pagi sebelum ke office. Terkocoh-kocoh dibuatnya sebab kalu nak bawak gi office mau busuk satu office. Hehe. Boleh cuba mix dengan ribena pasni. Thanks! :)
cenetos said... Reply To This
hi ily!

sy pun byk blajor dr blog awk. mmg ponn bau dia dan rasa dia mmg ada sikit tengit kan...hihi

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea