Kitchen Cabinet (Kabinet Dapur) Oleh Vendor Welco

Posted by Roshida Property at Wednesday, March 18, 2015
As salam
 
Projek nak pasang kitchen cabinet akhirnya terlaksana. Projek oleh cik puan cinet kalau tak delay tak sah.Lebih kurang setahun jugak aku peram order KC ni sebab aku tempah KC ni tahun lepas lagi masa perfect living. Dah siap beli hob hood dan oven sekali masa perfect living tu. Dengan penuh harap hood tu tak berkarat duk dalam kotak tu. Boleh refer entry hob hood oven ini.
 
Design aku tak refer mana-mana pon cuma verangan jer usha-usha design dapur orang. Sebab nye dapur cik puan cinet ni punya kecomelannya tak boleh disangkal lagi. Dapur comel jadi aku buat standard jer asalkan ada tempat nak letak barang-barang rumah yang tiba-tiba beranak-ranak. Tah bila kawen tup-tup tau dah beranak? T_T

Bersungguh orang welco ni pasang KC dari pukul 10.30 pagi sampai pukul 4 ptg.

Box-box disusun ke tempat memasing. Nampak macam senang nak pasang dalam bentuk box-box jer. Nampak laa cuba suh pasang.....patpuloh hari patpuloh malam pon belum tentu siap T_T
Skru-skru kan jer??? lagi laa senang.
Cakap memang senang ;D
Diorang letak papan lapis dan buat lubang utk sinki. Sinki just letak atas papan lapis tu. Simple
Table top akan diletakkan jer kat atas sinki dan papan lapis tu haa
Specification KC
 
4G laminate
Base kabinet 14 kaki
 Wall kabinet 8 kaki
Quartz Stone Table Top
 
Soft close hinges door - FOC
1 set larder - FOC
 
Total cost: RM 7,700 @_@

Dapur comel pun harga segini. Kalau dapur besau mahu terkencheng aku. Nak selesa punya pasal sila praktiskan tips "tutup mata dan bayau lepas tu sila puasa"-___-
Naseb la dikau tidak berkarat
Overall hasil kerja Welco boleh kata aku berpuas hati. Masa confirm order terus dapat date nak install KC. Datang exactly date yang dijanjikan. Orang yang install pun expert. Ahkak bagi 5 bintang ok! ;P


Dapor tak pasang lagi menunggu table top pula. Sambil tunggu boleh la ajak cik abang makan luar. Nampak tak permainannya di situ
 ^__^
 
 
 
 
 


8 new comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... Reply To This
Assalam shida,
sojuk ja mata pandang kaler uols nyer KC :)
sweet tooth said... Reply To This
cantiknyeeee :-)
::EIDA:: said... Reply To This
ida berangan dapo kaler merah HAHHAHHAHAHHA.. cantik jeee 7ribu? hmm hmm *duit ngalir cm air*
cinet said... Reply To This
kaler2 selamat je sy pilihh..xreti nk main kaler2 sbb x kretif...hihik@ArY ShA=AmZaRFaYyAdH
cinet said... Reply To This
kalau boleh semua kaler nak...semua cantik2 kann...duit kita dah susut nilai 6% ni lg nangess -_____-@::EIDA::
cinet said... Reply To This
alamakkk..boley tercabut butang baju saye..teeheehee@sweet tooth
misz aisha said... Reply To This
Assalam...nak tanye..so far, puas hati tak dgn kualiti and kekemasan KC by Welco kitchen? sebab sy dah book..just nk thu..hehe..tqia
Juls Julie80 said... Reply To This
cantiknyer KC sis...kaler selamat.. senang nak matching cat2 dapur..sama la dapur kita..kecik comel jer.. tp kc saya masih separuh siap... tgh kumpul bajet lak..ekek

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea