Philea Resort and SPA Melaka - Sweet&Fast Escape

Posted by Roshida Property at Saturday, April 04, 2015
Biar ratusan malah ribuan orang dah buat review pasal resort ni den totap nak up gak entry den kek sini. Amboi apekebenda cakap nogori resort kat Melaka? Nak cakap melaka tak den ghoti...nogori pon kolautt gak. Janji tempat ni memang cantik. Eh!
Lalu je highway PLUS lokasi dia bebetul kat sebelah tol Ayer Keruh. Sesuai la untuk pasangan yang nak honeymoon kat sini dah tagline resort ni pon 'Your honeymoon destination'. Macam kami ni honeymoon la sebab berdua. Yang dah ada anak pinak pon lagila digalakkan.
 
Ai is sangat recommend!
 
Aku snap jer bilik orang lain sebab nak tunjuk design dia is like this.

Bilik sangat santek~ Ini betul bilik aku. hiks

Ada balcony untuk panggil jiran sebelah. Boleh buat mesyuarat tingkap ;)

Model bilik 3085 ^_^
 
Harga semalam resort ni boleh tahan. Harga biasa dari RM700++. Tapi aku baru check kat makcik google punya anak buah agoda dia cakap RM325 jer. Murasss. So sesape nak honeymoon leh ler poie. Tapi kitorang poie sebab bohh cd belanje and being me memang kedekut nak keluar duit kepada kebendaan ni. Ini semua doniaaa. Baik beli tiket fly. Tapi dah pree kita pegila kan. Nanti bajir *cehh ;P*
 
Nah harga dari Sis Agoda
 
Larikan diri dari kesibukan bandar katanya. Memang tenang la resort ni dengan design dia yang guna kayu balak dan pepohon penuh menghijau ditambah lagi dengan swimming pool dia dikelilingi air terjun gaya dah macam kat sungai sejibik. Tenang mandi dengar bungi air. Ahhhh sooo suka area ni. So memang ramai la yang mandi. Kalau nk mandi jangan lupa bawa swimming suit. Sebab nnt leh mandi kat kolam kechik jer. I is segan nak mandi kat kolam tecik tu so terus la tak mandi. Kan dah rugi. Padan muka ;P

Sini la orang mandi manda. Tepi tu ada air terjun. Tak masuk frame sebab tak muat. Alasan nak beli goPro la ni T_T

Pondok skodeng orang mandi @_@

Lanskap dia memang cunnn lah.

Teruja dengan design tempat ni aku pon cari la spot-spot menaik untuk photo shooting. Amboi kemaennn. Dah sebenarnye tak tao dah nak buat apa. HAHA

Raja dan permaisuri negara cap kapal layar ;P


Bergaya dulu depan bilik.

Walaupun dalam hutan belantara tapi wifi laju so orang town macam aku *cough* still boleh survive.
 
Aku rembat selipar satu jer sebab satu tu tak muat. Jangan risau selipar tu memang untuk guest. So rembat jew tanpa rasa bersalah.
 
Terima kasih bohh cd belanje stay Philea Resort yg santek ni. Lepas ni tempat lain pulak k ;P

Lets go bakk homeeee~~Service masa datang ngan balik jer hokay.
 

5 new comments:

sweet tooth said... Reply To This
Shidah, mmg tmpat relax2 je eh? Apa tarikn kt sini eh?
ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... Reply To This
Assalam shida,
waaaaaaa
bestnya resort ni
tapi rege boleh terbatoks jugak kan3 he3
cinet said... Reply To This
Kawasan dia mmg tmpt rilek2 kak nina..yang dekat ada la taman rama2..sebelah jer..@sweet tooth
cinet said... Reply To This
Wsalam sha..memangg.. Kalau nk dtg sendiri xtao la bila..kikiki@ArY ShA=AmZaRFaYyAdH
::EIDA:: said... Reply To This
cun! kat kg ida jek tapi tak sampai2 lagiii huhuhuhuhu *selit masuk list*

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea