Vacuum Cleaner Apa Yg Bagus dan Murah? Hihi

Posted by Roshida Property at Sunday, June 08, 2014
Itulah dia soalan yg bermain dibenak otak aku lately. Dah nak dekat setahun bercita2 nak beli vacuum. Parok gile cite2 aku nak boli vakum jew. Hakhak. 

Tapi sebelum tu korek duit kat tabong ayam dulu nak membeli pon. Dah penuh baru boleh beli. 
*kembang idong*

Ok! Mula2 tanye soalan ini ------- Ape yg aku nak daripada sehelai vacuum?
1- boleh sedut segala benda. Kalau boleh aku tekan ON je die sedut segala sampah dalam rumah. Pergh gila gebang. Maknanye suction power dia kuat. 

2- wayar panjang seboleh mungkin sampai setiap pelusuk rumah aku. Ni senang sbb rumah aku comel je.

3-  senang nak buang habuk2 sampah. Xdelah aku kne athma bile nak buang habuk2. Mmg plus kalau boleh tarik - angkat - dan buang.

4- aku xperlu yg boleh skali mop sbb mcm xpraktikal. Mop asing lg senang disamping boleh kurangkan lagi kalorie dalam diri. Cececeyyy. Rajin la kununz. Puii;P

5- Ringan, Kecil dan hensem. Hensem paling penting kalau boleh lepas guna boleh buat hiasan pulak. Biar sampai org bertanye boley korg jawab inilah part kepala lutut transformer. Kahkah wanita akan sentiasa jadi wanita last2 hensem yg paling penting ;D

Setelah diteliti dgn terperinci inilah vacuum yg telah mencuri hati aku
Panasonic Cocolo MC-CG331 berharga RM219
Rakan karib yang banyak membantu aku sekarang ;D


Suction power dia mmg kuat koo 410 W. Yang kat lantai sudut2 semua xpayah effort sgt dia sedut rilekk je. Ringan takpayah ckp 3.6 kg saje hensem dan jambu sebab color pink ok ;D

Macam ciri2 yg aku gariskan aku nak yg habuk2nya mudah dibuang jadi aku telah mengambil yg jenis bag. Keburukannya dia ada kos maintenance utk tukar bag tu bila dah penuh dgn sampah. Kalau jenis yg bagless tiada kos utk itu. Bagus kalau dapat yg bagless tapi masa nak buang tu sampah dia x bersepah. Aku nak senang amek je dgn bag sbb aku alahan habuk yg kuat.

Xtau pilih yg mana? Detail pasal bag vs bagless ada kat sini. 

Vacuum cleaner yang hamat penting utk aku yg hamat rajin. Dah takpayah aku nak menyapu sampah sambil bersin2 hingus meleleh lepas tu lap kat baju. Srettt srettt. Euuwwww!

Sekian
;D

*******
Terima kasih Panasonic. Sama2 doakan saudara2 kita yg convert di Jepun. Ayat yang aku paling tacing sekali bila mereka katakan lebih kurang berbunyi
"Kami telah mencipta barang2 kelengkapan sehingga barang2 itu terdapat di setiap rumah kamu, tapi kenapa kamu sembunyikan Islam yang indah dari kami" ;')

13 new comments:

sweet tooth said... Reply To This
akak pakai LG, yg bagless. memang agak sepah la habuk tu bila nak buang (by sepah i mean habuk naik ke udara bila kita keluarkan isi bekas habuk tu). tapi idung akak x ler sensitip sgt ngan habuk...so, OK la... heheheh....
Time Traveller said... Reply To This
Nak vacuum yang hemsem pun ada ker? mcm lutut transformers hahaha :P pecah perut aku baca hahahaaa...
cinet said... Reply To This
Kak nina: kat rmh mak mmg pakai yg bagless tu. So sy saje pakai yg bag. Xtau la mcm mane nak tukar bag tu nnt2 br nak pikir kot..hihi

TT boy: haha wanita mmg begituu....xsame mcm lelaki lebih kepada function dan solution kan.. Asal berfungsi dan settle dah ok..wanita byk songeh dia...heee
nuriz iman said... Reply To This
Takpe shida, guna je.time nak kuar abuk dari bag kita serah pada suami buat ..haha..*sy tak pandai wat
cinet said... Reply To This
kak nuriz: ehhh betul juga...idea bernas abad ini...boleh di praktikkan he he he
Jari Manis said... Reply To This
Ahaaaa Jm pun tgh cari vacuum ni dan masih survey so boleh lah beli vacuum yg hensem spt cinet ckp ni kalar pun lawa :-)
cinet said... Reply To This
JM: weeee..ade vacuum ni jd rajin kemas rumah pula taww JM...hemsem dimata saye xsame hemsem dimata JM...JM misti high taste punya..hihiihi
Noriz Today Bahagia said... Reply To This
Dah beli vacum ekkk.. bagus2! Pink tu...jambu sungguh!
CIK TOM said... Reply To This
cun vacuum kolor pink
CIK TOM said... Reply To This
cun vacuum kolor pink
aji ibanez said... Reply To This
Setakat ni sy pakai vacuum Amway punye...harga Tak ingat bape..tp mmg power...boleh sedut habuk dgn air di lantai....mmg hebat
aji ibanez said... Reply To This
Setakat ni sy pakai vacuum Amway punye...harga Tak ingat bape..tp mmg power...boleh sedut habuk dgn air di lantai....mmg hebat
Juls Julie80 said... Reply To This
blog name

salam perkenalan sis.. :)

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea