Jom Kita Bakor Itu Lemak. Kita Bakor!

Posted by Roshida Property at Friday, June 06, 2014
Assalamualaikum

Dari bulan January tahun 2013 kurun masihi lg sebenarnye aku cuba nak turunkan berat badan aku.
Mase tu 5 bulan sebelum kawen. Smpai skrg neherem 1 kg pon xturun ni hoiii.
Ape cer ni lemak? Aku dah mula gelabah ;P
Aku mana ada bela ape2 kot. Dont be so cruel to me.
I dont wanna be gumuksss. Hakhak


Kawan2 yang lame xjumpe komfem tegur ai is gemuks. Xde lapik2 dah. Direct to ampang point terus.
Camni la kawannnn -___-

Lepas kawen lagilah lemak makin berleluase.
Shidi pon macam dah nak berlawan dgn aku sape lagi besar -___-
Bebaru ni aku baru dpt keyakinan utk mula mengorak langkah nak bakor lemak2 sekalian.
Nyah ngkou lemak! Aku bakor!

Aku nak share 3 JANGAN yg boleh melembapkan atau membantutkan pembakoran lemak aka nak K.U.R.U.S kohkohkoh

1) JANGAN halang nutrien utk meresap
Apa jugak diet yang diamalkan harus disertakan dgn pengambilan makanan/minuman yg membantu meresap nutrien. Bersenam pon membantu meresap nutrien. Jika TIDAK anda akan rasa lapar yang amat kerap. Sekerap "eh aku baru melantak ayam panggang sekor tadi apahal lapa lg?"

Haaa sekerap itu. Baru lepas melantak nak melantak lg. Ape cer diet?
kelautttttt

Antara minuman yg aku amalkan skrg utk membantu menyerap nutrien ialah Jus lemon tambah gula perang dan madu.

2) JANGAN Melantak
Diet la macam mana pon tapi kalau melantak macam ulaq sawa, besenam pulak entah ke mana mimpi yo lah nak kuruih dikk. Pernah dengarkan hadis ni "Berhenti makan sebelum kenyang"? Jangan dengar teori je praktikal skali k ;D

3) JANGAN bagi alasan
Banyak sangat alasan ngko kan. Kevin Zahri pon give up dik nak ajor kau kurus.
Kalau x besenam lari2 marathon sepuloh kilometriko pon atleast buat yoga ke, tai chi ke, wushu ke (pergh), pergi gym ke macam aku. Tu je nak bgtau kann... ;D
Aku tengah mengayuh basikal. Agak2 boleh smpai le tour de langkawi x? ;P

Ade banyak supaye kami xtarik2 rambut berebut threadmill kehkeh

kredit to kompeni aku yg provide such facilities for free. Tu pon xnak guna lagi xtahu lah nak habaq ;D

Igt nak turun padang n jog kt tasik KLCC. Hoiii best gila mesti segarr. Kalau gym kureng sikit rase fresh. Lari2 setempat kat threadmill je. Aku kene ade taman2 indah sejuk mata memandang.
KL ni semua batu. Taman seciput tu la org2 KL rebutkan. Sadis sgt jd org keyel -____-

Diet Atkins ramai dah yg cuba kan.
Tabik spring aku kat sape2 yg amalkan diet ni dgn istiqomah wa disiplin. Ramai yg sherashi. Ramai yg sihat dan kurus. Tp aku memang lemah ngn diet ni. Aku perut melayu asli. Xdpt nasi nnt aku jadi zombie.
Kah kah kah


Aku target nak turun kan dari 55kg kepade 49kg. Enam kg tapi susahnye masyaAllah!

8 new comments:

Time Traveller said... Reply To This
Kalau 1 kilo pun tak ada nampak beza nyer macam bahaya tu hahaha :P
Apa pun thanks untuk info ini... tengah mengalami masalah yg sama jugak.. punya susah dan lama nak hilang 3 kilo.. makan sket jer dah naik balik.. frust ooooo.. :p
cinet said... Reply To This
aicehhh TT boy pon diet juga...mari diet berjemaah...hehehe agak sedihla diet tp xde hasel mane... tapi lagi sedih dah turun naik balik...hihihi
amarjubonvi said... Reply To This
alahai untung dpt fitness free..sy nk exercise dlm mkmal komp jeh time waktu lunch:(
cinet said... Reply To This
Amarjubonvi: ada tu ada...tinggal guna ke tak jer..ehh lagi best besnam dalam makmal komp..smbil online smbil besnam...hihihi
BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Reply To This
salam..maaf mengangu..akak terbaca kat satu blog yang adik leave comment nak try ekstrak kacip fatimah keluaran utm.. so feel free baca dulu testimoni kat blog akak.. semua nie testimoni customer akak sendiri bukan customer lain :) & kalau tergerak hati nak cuba whatsup akak kay :) http://kokoadik.blogspot.com/p/ekstrak-kacip-fatimah-ekf-utm.html
Jari Manis said... Reply To This
Baru 55kg sama berat ngan Jm je dah kurus lah tu mau kurus lagi! Chaiyok u can do it cuma perlu berdisiplin dan amalkan pemakanan sigat. Jm pun nk diet tp bila nampak makanan je terus x jd so bulan pusa nanti boleh kurus sikit :-)
cinet said... Reply To This
@Jari Manisahaksss JM tinggi kott tu yg nmpak ok..kite rendang x berbuah kikiki...dulu 45kg..naik sepuloh kg gak la..risauu byk penyakit hinggap..phewwww..jomm2 posa nnt mntk2 boleh kawal nepsuu..hihihi
cinet said... Reply To This
BABY(MAMA AMANA&ARIEF): kakk...saye dah tgk blog..sbb saye duk kt gombak sy dah contact ajen sni..tq kakk..blog akak byk info sy dpt...may God rewards your good deeds..;)

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea