[hood + hob + oven] Berkampung di Perfect Livin' 2014

Posted by Roshida Property at Wednesday, April 09, 2014
Hari Khamis 3 April 2014 aku pergi Perfect Living. ok so?  
org lain pun pegi jugak kot...*tgn ke bahu, mata juling ke atas*

Ari Saptu 5 April 2014 aku pergi perfect living gak..eh xde keje ke?

Ari Ahad 6 April 2014 ponn aku pergi Perfect Living gak...mmg xde keje...muahahaha..mcm xde keje sangat ngko ni cik puan cinet. org kt PL tu pon dah boring tgk muka ngko...ari-ari datang, tanye banyak soalan dgn gaye yang poyo mcm confident sgt nak beli, tapi hampeh x beli pon...wakaka lantakkann..janji aku puas hati dengan duit yang bakal aku laburkan..*kembang idung*


tapi kalau mak baca ni mesti mak marah...-___- 
kampung Sik hengko x balik ngko pegi berkampung kt PL pulak..
mntk ampun mak dah lama x blk kampung...cantik betul perangai menantu mak ni..
secantik orangnya...-___^ heh?

Ape yang aku cari kt PL?
salah satunya set hob + hood + oven..salah dua-tiga-empat mmg byk tp
lain kalila aku cerita nooo..

Kat PL ni senang sbb semua brand duk kt dalam satu bumbung...
jd sonang la nk compare-compare gitu..nak senangkan pencarian set kan kat dalam minda jenis yang mcm mana yang kita nak..first skali nk yang advance ke basic? senang kate rajin masak atau "terlampau" rajin masak mcm aku...bahaha

then go for quality...3 ciri-ciri yang wajib aku setkan utk hood mestilah senyap, senang nak cuci/maintain dan cukup suction...untuk hob api mesti kuat dgn nyalaan sempurna..*poyo* dan untuk oven aku nak yg basic saja...sbb aku bukan nak bukak bakery..eh
lain-lain mcm warranty dan durability..ye la tu sbnrnya nak yg cantik kan? -_____-

sebagai pengguna bijak..eh bijak ke? tah-tah dah kena kelentong dgn sales person tu...hehe
adala 5 brand yang mencabar kebijaksaan aku sbg pengguna..mereka adalah zenne, fotile, rubine, lebenstil dan fagor..yg lain-lain (banyak giler ok) aku tgk jgk tapi xbrape tertarik dan dabomd..sbb bykkk sgt jadi bagus narrow down choices supaya mudahkan keja ngko...

mcm aku tgk electrolux, rinnai...aku xberape minat..sbb harga pun xbrape syok dgn ciri-ciri yang x menepati..cewah..hampunkan saye pada pengguna brand ini..

Zenne
brand ni katenye rollover dari national dan panasonic...berpangkalan di seri kembangan...yes, malaysian brand..aku suka tapi cik abe x suka nnt aku ckp knp dia benci sgt dgn zenne ni..aku suka sbb murah dan boleylaa utk aku yg "terlampau" rajin masak ni kan...RM2900 dapat 2 free gifts..warranty 3 tahun.. dari segi quality xtau nak ckp..ok-ok kot..murah tapi takut nnt mcm lapangan helikopter pulak bunyik hood nanti....

Fotile
haa...ni la dia brand yg membuatkan cik abe benci dgn Zenne...haha
dari segi ciri-ciri dan quality fotile adalah juara..hood senang maintain bukak filter dan buang cup minyak...ada air curtain...air curtain ni mmg selling point dia ada angin sekeliling hood utk halang bau dan asap terbang ke luar...hob dia ade 5 nozzles..mmg kuat api dia..dann oven dia yg basic pon ada 7 function...mmg terbaeklah...tapi tapi tapi harganya?
 RM4400...amek ngko...

 Fagor
Fagor harga dia RM3200 utk hood + hob dan basic oven..quality fagor tengah-tengah dr kedua-dua diatas..harga pun ok kan?

Rubine
Rubine 3 set lengkap tu RM2999. Semua ciri-ciri mmg menepati apa yang aku nak siap oven 8 function, hood senang nak bukak dan cuci dan hob ada 5 nozzles. mmg cukup syarat. cuma kureng selling point dr fortile sbb xde air curtain. dan kureng dari lebenstil dari segi design dan kecantikan. hakhak.

Lebenstil
Kalau ikut design aku paling suka Lebenstil. nampak solid. RM 2550 utk hob dan hood. kalau tambah oven RM4400 gak sama mcm fotile. siap dapat microwave RM990 for free.

jadi nak pilih yg mana ni? *tgk ketam dah mula kompius*

kecik py menda nak decide pon susah...bkn masalah umat pun ngko nk perah otak kan...xnak pening-pening...akhirnya aku dan somi aku telah memilih....

*
*
*
*

bahaha..bajet seprais ke?

taraaaaa..

Oven 8 function dari Rubine

Yess...Set Rubine telah menjadi pilihan kami
Total cost utk ketiga-tiga RM2999. Kami pilih Rubine sbb menepati ciri-ciri dan cost pun x koyakkan poket kami..tu yg penting. cemano kalau koyak sapo nak tampal. kan?

Nak tengok hasil selepas pasang hob hood dan oven ni moh tengok entry Kitchen Cabinet ini.

Thank you for reading this post!

8 new comments:

din emie said... Reply To This
saya beli lebensstil kat homedec dapat harga 4900..free microwave jugak..macam mane u boleh dapat murah skit ye...nie yg tension nie,,, bo
cenetos said... Reply To This
eh soliiii..4400 tu oven 8 function yg manual..yg 8 function digital siap boleh cuci sendiri tu lebih kurg harga tu jugak rasenye..boleh kawtim aritu tp malas sbb overbajet..tapi xpelaa berbaloi dah tu beli lebenstil.. ;)@din emie
din emie said... Reply To This
@cenetos
o ye ke..ehehe..terkejut..ingat kene tipu ..thanks...ye..update la nanti pasal kc teringin nak tgk hasilnye
cinet said... Reply To This
@din emie tula die...tgh kumpuii idea nak mendraft pasal kc pula. satt naa..nnt2 baru muncul..kc biasa2 saje..kohkoh
msdarling said... Reply To This
Bley bg no fon x nk wassap awk nk tau details psl brg yg awk beli d ats...tq
msdarling said... Reply To This
Bley bg no fon x nk wassap awk nk tau details psl brg yg awk beli d ats...tq
msdarling said... Reply To This
Bley bg no fon x nk wassap awk nk tau details psl brg yg awk beli d ats...tq
cinet said... Reply To This
hi sis boleh email saye pacicoss@gmail.com nnt sy reply kat email/send no wassap ya..@msdarling

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea