Minuman Berkhasiat untuk Pengidap Endometriosis

Posted by Roshida Property at Tuesday, April 01, 2014
Assalamualaikum......

Holla...Hollaa...nak bgtau yang aku dah pegi 1st check up dgn gynea Hospital Ampang Puteri pada 12 March 2014 aritu dgn jayanya. Walaupun berjaya but yet so sedih sbb dgn itu dah confirmlah yang aku ade cyst berukuran 3cm. Next follow up jumpa gynea lg pada 11 April 2014. Blood test aku di ambil pada hari kedua period aritu as per instructed by doc. Resultnya doc akan share nnt masa next follow up jumpa gynea. Hopefully x seserius mana la kan..aminnn..nih aku kasik contoh gambaran supaya senang nk digest apa itu cyst ni..

cyst yg duduk atas ovari...tgk tu sian ovari jd kecik...dia lg besaq....haishh
ni pula kalau cyst tu bolat kecik-kecik dok kat dalam ovary...aku x sure la aku dalam kategory yg mane...mungkin next-next follow up baru boleh dapat tau kot...xpe kita ikut procedure k...bawak besabo...he
cyst ni bahaya sgt-sgt-sgt taw sebenarnya...sekali kalau dia membesar dan memberat dia akan merosakkan organ dalaman kita jika kita x control tumbesaran dia tu....macamm...hmmmp..yg paling worst la aku bg supaya mudah paham...like dia berkeupayaan untuk memintalkan tiub fallopio...sbb dia kan berat..jd bila dia bergantung di tiub tu...tiub akan mudah melendut dan tertutup so jdlah tiub tu sempit....pjg x aku explen? harap paham lah bahasa mudah dah ni...he he

Balik dari jumpa gynea semangat aku jadi berkobar-kobar untuk kecilkan cyst ni..gerammm rase kalaulah nmpk memang aku dah cucuk-cucuk cyst tu supaya pecah...haha sbb cyst tu kan air dalam kantung yang nipis...tapi in your dream je lah cik puan cinet...

minuman aku yg setia sekarang...no more soya-soya...sbb soya adalah musuh utama pesakit ini...
oh terlupa pula aku ekceli nak share about minuman yg bagus untuk pengidap penyakit ni...iaitu lemon dan susu almond or almond milk...almond breeze ni aku beli kat isetan KLCC..dan lemon tu aku beli kat cold storage..almaklumlah aku mana ada masa nak squeeze-squeeze lemon pepagi ke memalam ke kan...busy-busy...mihmih

Anyway thanks to ily yang share about kewujudan lemon ni..terus aku g cari dah alang-alang aku keje kt KLCC kan..jd senang nk dpt menda ni..nak tgk post ily boleh refer sini. pikcar yg atas kredit to pacik gugle.

thank you for reading this post.

pray for me plis kengkawan.... =)


2 new comments:

Aranganayagi ARASAN said... Reply To This
Saya dapat membaca blog ini. Saya juga menghidapi endometriosis. Sila jelaskan cara minum Blue Diamond Almond Breeze dengan Lemon Juice. Sebelum atau selepas haid dan caranya. Terima kasih.
cinet said... Reply To This
Hai sis...thanks for drop by..almond bertindak menggantikan susu sebagai alternatif sumber kalsium jadi saya rasa boleh diambil pada bila2 masa...utk lemon pula bertindak memberi alkali kpd tubuh kita yg berasid...bagus semasa ovulation..utk lebih tepat sis boleh tanya dengan pakar pemakanan sebab saya pun mcm sis juga...;)@Aranganayagi ARASAN

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea