Dilema Wanita dan Pil Kesuburan

Posted by Roshida Property at Tuesday, April 15, 2014
Assalamualaikum

Cakkk! ;D aku hepi sbb ada kawan2 yg sama TTC. 
X rase alone. 
Kpd yg TTC lets enjoy the momment. bkn enjoy huha huha xtentu hala. 
cherish dan yakin Allah akan berikan rezeki zuriat one fine day.
Sbb masa ni la yg kita akan kenang masa tua nnt. *tu pon kalau idop lg ;D*

Imagine pasangan yg dpt baby lepas 8 tahun. 
Pengalaman makcik aku sendiri 8 tahun ok.
bukan masa yg singkat. tapi x ke tahap perasaan gembira diorang smpai langit ke tujuh. 
gembira yg x terucap dgn kata2. hanya kesyukuran menyelubungi jiwa. ceceyh ;D
ni aku imagine je taw. aku xtaw la cemana perasaan sebenar mereka.
ke aku je yg perasan dgn perasaan mereka. ;D

  yet kita manusia. kadang gembira. kadang sedih tu dah makanan kita yg wajib dikunyah dan telan.  

jom teruskan usaha sambil senyum dalam hati ;D
igt x doc sarankan aku makan progyluton dan bg amaran jgn sesekali ambil clomid. 
curiosity kills the cat. i feel confuse. *ngengade* 
aku rase sedikit mereng bila memikiorkan pasal ubat kesuburan ni.

ubat kesuburan kan berkaitan dgn hormon, utk mengelakkan hormon jadi huru hara, sebelum dia ting tong baik siapkan diri dgn ilmu.

Progyluton ni dia utk org yg period x teratur atau pcos utk regulatekan period. 
cycle aku antara 26-31 adakah ini dikategorikan sbg pcos? nmpk x dilema disitu.

ada orang makan progyluton lepas tu selera makan menjadi2. dilema lg disitu.

progyluton wajibul ghunnah diambil pada waktu yg sama selama 21 hari bermula hari kedua period. 
kalau ambil jam 8 malam. esok dan hari seterusnya pun wajib ambil jam 8 malam. 
bukan suka suki nak ambil bila2. kalau degil nnt doc potong tgn. ;P

mcm mana kalau in between tu preggy? xde effect ke? dilema lg dan lg.

dilema pil kesuburan. mcm xde kesudahannya.
ibarat makan susah x makan pun susah. ala2 karam singh waliah x. ;D 



tenang tgk pikcar kucing2 comel ini. saje letak. kan aku tgh high curiousity and cute like the cats ;P 

8 new comments:

iya said... Reply To This
Assalamualaikum....salam perkenalan.inshaaAllah ada rezeki awak nnt.hehehe.same2 kite usaha k.betul kata awk.cpt and lambat jeeee.bygkan ada org tunggu btahun lame kannn.apelaa sgt dugaan kita nak dibandingkan dgn mereka ;)
cenetos said... Reply To This
wslm iya..insyaAllah ada rezeki kita nnt kan...sama2 usaha dan berdoa k..😊@iya
Mohd Rashidi said... Reply To This
@cenetos U have my full Support !! :)
cenetos said... Reply To This
support lenovo 1 puhliss...;p
sweet tooth said... Reply To This
betul tu...sedih2 pon x elok tuk TTCian :-) kena happy & positive selalu...
cenetos said... Reply To This
ha ah kne happy sokmo...xleh layan sgt feeling..he he..penting ada kawan utk kuatkan smgt dan support sesame kann... ;)
Sheila Salim said... Reply To This
Assalamualaikum shida, in shaa Allah. Suatu hari yang cukup indah pasti datang pada kamu. selalu berdoa dan tawakal.. kita pun doakan awak ye
cenetos said... Reply To This
wsalam...tengkiu mommy sheila doakan kite..hepi hepi..;D@Sheila Salim

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea