Aku Hati Kental

Posted by Roshida Property at Thursday, April 17, 2014
Dalam ni mmg cerita pasal aku semata2.
Malunya nak ceghita (tutup muka dgn bantal) ;P

nama lengkap roshida hassan jamil. ada yg panggil shida, ros, cinet, cenet nak pgl nama pjg pn boleh alah roshida bkn pjg benor kan. jgn pggl shidi sudah sbb tu nama laki aku. hehe ;)

jarang2 org nk pgl ros sbb ros mcm ayu kot. tgk aku mcm ganaz xkan nak pgl ros? kang aku makan lak. hak hak

tp aku xkisah pn org nak pgl aku ape nak pgl aku siti nurhaliza pun aku rilek jeeee. ;D

mostly yg pgl cinet adalah kawan2 sek men di TIKL, member2 UTP n staff ofis kt miri sarawak. skrg aku dah blk ofis kt kl aku kate pgl shida sbb nama samaran tu payah nak nyebut. nak eja pn satu hal. belum masuk org ty soalan mana dpt nama tu lg. sngkan cerita anggap la hormon aku dah berubah keayuannya. ;D

aku grad tahun 2008. time kasih kak zura tlg mekap dan pakaikan tudung aku. rimas dia tgk aku selebet. hak hak.

lahir tahun 1985. ye lg setahun nak 3 series. tapi perangai? masyaAllah..matured sesangatt! ;p

blogging dr tahun 2008. br skrg nak kenalkan diri! pacitaaa! ;p

Aku dah kawin ada seorg suami yg penyabar tp ssh dibuli. dan master bab membuli. yg kene buli mestila aku! aku je kan kt rmh dgn dia. nasib dia suami aku isteri. jd sape yg penyabar? aku ke dia? hihi *tetiba*

nama suami mohd rashidi samta. lahir tahun 1987. ni part yg x syok tp ehhhh pandai2 sendiri la kira brp beza umur kami. ;p
tp senyap2 je taw jgn bgtaw org lain. shhhh...;D

bukan ape sbb dr segi luaran nmpak mcm sebaya. *baik ckp yeee sblm kecik ati kite* ;D

geram aku ngn beruang kutub selatan ni. nak bergambo pun kena beratoq. ehh sebelah tu lg la ger---am ;P
masa agih2 kan kad kawen komfem org akan ckp "ehhhhhhh sama la nama pengantin". siap dah boleh agak. hak hak tu la dia dinamakan jodoh. pandai laki aku cari nama pasangan. ;P
ada anak nnt nak bg nama anak R jugak ke bang?

kami belum lg ada anak. doakan kami dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah spt anda2 semua ye. yg dpt mendoakan kami diakhirat kelak..;') sayu lak rase..;P

kronology2 dalam usaha utk mendapatkan zuriat ada dalam entry2 aku..jemput bace kalau sudi..xdelah pelik sgt usaha aku sama mcm org lain..cuma watak je bebeza..mmg xde cerita pelik2..dun worry..heee

knp kna usaha? sbb sunnatullah. sesuatu yg Allah dah tetapkan cara n method kejadiannya.
kalau x usaha xkan berlaku. tp hasilnya dr Allah jua. bukan kita. ilmu kita xsmpai lg tahap tinggi ilmuNya. lain2 cerita pasal travel, halaman rumah, pekakas rumah, rumah, tangga dan rumah tangga. ;D

dulu aku keje kat loji tapi skrg aku dah upgrade keje aku buat loji pulak. -____-.
hidup mesti ada kemajuan kan.
tapi bukan loji tahi. loji minyak.

sampai hitam cari rezeki di tengah lautan dibawah terik mentari. peluh2 tiak keje berat ;P
aku suka aktiviti lasak dan mengembara..kalau suh aku main sudoku tu mmg aku buat muka laa..saje aku nk nmpkkan keganazan. walhal aku sbnrnya ayu je. ganaz geli2 je dalam hati ada taman vunge..;D
kalau ganaz muka mesti celoreng-celoreng kann? tp aku x. penuh ke'ayu'an. ;D

laki org utagha bini org selangor fes time jumpa di terengganu tp blajar di perak skrg duk kt Keyel. cukup ronda2 Mesia.

skolah menengah kami dulu sebelah2 tapi bermusuh..masa skolah x kenal lg.
almaklumla dia sek SBP penuh dgn tatasusila. mana nak geng dgn budak sek teknik yg xikut rule punyee.

Sekian cerita aku hati kental. saje nak jugak sama dgn tajok..ekekeke
 gambo laki aku 1 je..kabor lak tuuu. xleh byk2...bahaye..nnt pecah screen sbb hemsem sgt ;D ilebiuuuu...

Selamat berkenalan. Salam Ta'aruf. Nice to know ya!

Ade lg minah nih..sibuk la dgn spek pink dia tu. ;D

11 new comments:

sweet tooth said... Reply To This
Salam ta'aruf shida :-)
cenetos said... Reply To This
Salam ta'aruf kak nina..thanks for dropping by..;)
GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... Reply To This
wiwit...awet muda betul nengoknya....

salam perkenalan ;)
cenetos said... Reply To This
@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
hahaha..pandai hg jaga hati noo..mekaseh sudi melawat tapak cheq.. ;)
Sheila Salim said... Reply To This
Assalamualaikum shida, salam perkenalan. sheila doakan berkat usaha kalian berusaha pasti Allah kurniakan zuriat yang comel dan banyak. Just be happy, enjoy ur married life. in shaa Allah, tak lama lagi rezeki datang bergolek.. sheila dulu TTC juga ~~~
cenetos said... Reply To This
wsalam..ooyeke sheila..murah2 rezeki awk..;) ade akak mane x igt dia cakap Allah suruh honeymoon dulu puas2 hihihi..sheila punn..smoga dikurniakan zuriat yg soleh solehah comey2..eee geram budak2...;D@Sheila Salim
Noriz Today Bahagia said... Reply To This
Salam perkenalan... nanti bila dah ade anak blog u akan penuh cerita pasal anak pula. InsyAllah.... Semoga semua urusan dipermudahkan :)
cinet said... Reply To This
Noriz: insyaAllah sama2 kita doa ada rezeki buat kita ;))
Cik Qemm said... Reply To This
oit terjumpe plak di sini :)
cinet said... Reply To This
Thanx mommy qemmal dtg melawat...hiks
cinet said... Reply To This
Thanx mommy qemmal dtg melawat...hiks

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea