Aircond Apa Yang Paling Bagus Dan Murah (di Lazada)

Posted by Roshida Property at Friday, April 17, 2015
Air cond dah macam benda wajib ada kat rumah sekarang. Benda lain takde pun takpe janji ada aircond. Tak larat nak berpanas sampai tido pun dekat ruang tamu tak mampu nak tido kat bilik rasa mcm tido dalam oven. Boleh masak menu 'orang grill' eeewww. Kalau ayam grill sedap la jugak. Lame T_T
 
Kami survey aircond brand Mitsubishi Heavy Duty model SRK09CMP 1HP ni dah lama dari tahun lepas. Berbekalkan pengalaman guna peti ais Mitsubishi yang super sejuk dengan energy saving 5 star kami pun tanpa ragu-ragu pilih aircond dari Mitsubishi. Lagipun Mitsubishi memang specialized dalam bab-bab sejuk ni.
 
Tanpa membuang masa sehari sebelum GST tu dengan cargass kami pergi survey air cond kat kedai elektrik. Nama kedai dirahsiakan. Mahal gilas RM1399 untuk model yang sama. Sajer jer nak tengok harga sebab dah check kat online pun takdelah mahal begitu. Tetttttt memang takmo beli kat kedai mahal tu.
 
Ekceli hasrat nak beli aircond dah lama cuma tabung ayam belum penuh. Tapi sebab GST lah yang telah mempercepatkan process membeli aircond kami. Tak beli nanti xtaolah berapa dah harga ekon ni. BIG thank you GST! ;P
 
Masa sebelum GST aritu RM699 jer taoooo. Naik ratus-ratus sobs sobs kaya tokey Aircond kaya tokey GST
Sebelum pergi kedai tu dah tengok kat Lazada RM699. Memang yang paling murahh kat atas muka bumi. Amboi. Tapi lepassss jer balik rumah dari kedai letrik tu tengok-tengok dah tak lagi. Harga dah naik RM790. Sehari sebelum GST pun dah naikkkk harga? Whaddeee sangat kan?
 
Tak apelah apa saja demi GST. T_T
Nak sejuk punya pasal beli terus 2 bijik. Still lagi murah dari kedai. Ok la ayat nak sejukkan hati yang lara terceloreng. Tapi beli dari sini kena laa cari orang lain untuk install. Upah pasang RM200 se unit sekarang. Punn still murah dari harga kedai tu.
Best friend baru. Selamat berkhidmat dengan cemerlang Ekon!
 
Dah seminggu guna aircond ni memang puas hati. Lagi puas hati dari aircond Carrier yang 1.5HP kat ruang tamu. Dia cepat sejuk. Tekan ON jer terus sejuk. Ayat seller sangatttt ;P
 
Dah boleh tido dalam bilik. Weeeeee ^___^^


Walaupun kecik sejuk bukan maenn. Terima kasih sejukkan kami sekeluarga yang lemak tebal. Lepas tu sikit-sikit panas.
Thanks for reading! Have a pleasant journey here. Wahh tagline airplane sangat!

=D


31 new comments:

sweet tooth said... Reply To This
Murahnya! Memang puas ati la kn... Warranty ada dik?
cinet said... Reply To This
ada kak nina...dari mitsubishi sendiri..hehehe
Pondok Papan said... Reply To This
Mak aiii..murah sangat dah tu..nak kena belikan satu ni..haha..yang ni sekali ngn outdor ke? Sebab tak nampak dalam ni gambar outdornya..hehe
cinet said... Reply To This
jangan risau..sekali outdoor sbb kami pun xpernah ada ekon ni kalau xde outdoor xsejuk la nanti..teehehehe@Pondok Papan
::EIDA:: said... Reply To This
umah saya xde ekon sdih! HHAHHAHHA
Heri Purnomo said... Reply To This
nice share gan, kerennnnn

Toko Online Penyedia Berbagai Macam Produk Berkualitas
https://www.rifana.co.id
ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... Reply To This
Assalam shida,
haah nampak kecik tapi sejuk yer???
akak ni dah bertahun berangan nak pasang ekon
tu la tabung unta tak penoh lagik he3
ida zahidah said... Reply To This
salam.nak tanye.nak mntak contact no org yg akak upah psg aircond tu boleh?die boleh psg area mane je yer?TQ
Mohd Rashidi said... Reply To This
boleh sis cuba ctc org ni..ariff 0182797028 dia duduk kat wangsa maju..area klang valley dia ok kot...@ida zahidah
Abuya Aboi said... Reply To This
Arga tu siap psg ke?
Abuya Aboi said... Reply To This
Arga tu siap psg ke?
cinet said... Reply To This
Upah pasang lain Total RM799 + RM200 upah pasang..@Abuya Aboi
•*:•ღ✿Ni$HA✿ღ•*:• said... Reply To This
untungnya sis dpt beli harga tu... sy tgok harganya kat lazada skrg RM1088 dah... rezeki.. rezeki...
•*:•ღ✿Ni$HA✿ღ•*:• said... Reply To This
untungnya sis dpt beli harga tu... sy tgok harganya kat lazada skrg RM1088 dah... rezeki.. rezeki...
Azroy KL said... Reply To This
best nya ada air cond :D
haRyati baharom said... Reply To This
Duduk area mana eh?boleh share technician utk install aircond tu x?
haRyati baharom said... Reply To This
Duduk area mana eh?boleh share technician utk install aircond tu x?
Anonymous said... Reply To This
Area melaka. Pasang Air-cond. Ridzuan 012-2901689.
Unknown said... Reply To This
Area KL & Selangor. Servis khidmat wiring dan pasang servis aircond. Khalid - 0178756754
Anonymous said... Reply To This
Mana daikin?
Muhammad Iman said... Reply To This
Hmm... jenama yang dalam gambar macam x pernah tahu dalam pasaran. tu jenama apa ya ? Kenapa x cuba jenama lain , i pun nak carik Air Cond tapi nak yang lebih mengenali ada x
fenon said... Reply To This
@Muhammad Iman
ni mitsubishi popular sekali...
x pernah dengar ke?
iklan jugak ade iklan tentang jenama ni
peter c said... Reply To This
@Anonymous
Harga Daikin dan model ni harganya byk beza....
Mitsubishi kat sini RM800 je...
Daikin mesti seribu ke atas!
cinet said... Reply To This
Terima kasih semua yg tlg response...u r the best..nak pilih aircond kne tau gak maintenance..dia mcm kereta gak la..jenama terkenal spare part sng..ada auto cut off tak lepas reach certain temperature..penting utk energy saving..dah 2 tahun guna mitsubishi dan carrier..kesimpulan sendiri sy prefer carrier sbb xde ape2 issue smpai sekarang...kami hanya vacuum habuk kt filter je...
rafidah said... Reply To This
air-cond skrg dah tak ada harga ratus2. semua tinggi gila dgn sekurang2nya 1k.
suzilawati said... Reply To This
harga rm700 utk satu air-cond skrg mmg tak dpt dah. I tengok kat online shop pun dah tak ada hg mcm tu. yg hg murah pun brand china, tak berani nak beli. tak ada warranty.
purr ina said... Reply To This
@rafidah
Dulu punya AC murah sikit...
tapi bazir elekrik lagi menipiskan lapisan ozon(gas tu)
skrg ni dah ade fungsi2 yg amat jimat elektrik
purr ina said... Reply To This
@suzilawati
Tunggu promosi la...
Mesti ade diskau pada tempoh promosi contohnya 11.11
York,Daikin,acson...mahal sikit tapi berkualiti la
janetlr said... Reply To This
@purr ina
11 Nov tu promosi kat kedai online je.
York dan Pana ialah jenama AC yg baik juga
tapi harga mereka lebih mahal lah.
Ade Jaminan lo
Muhammad Iman said... Reply To This
@fenon

sebab gambar tu xjelas i ingat tu jenama lain , macam xkenal haha
Muhammad Iman said... Reply To This
@janetlr
Ya eh ? York yang baik dalam cepat sejuk dan jimat elektrik kan. Pana i xtahu yg mana. xpe la i cuba surrvey York. T'kasih ya

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea