Cucur Udang Atkins Sedap!

Posted by Roshida Property at Monday, November 09, 2015
Aku baru fasa induction Alhamdulillah dah turun 2 kg ;D
Orang baru nak diet turun 2 kg rasa mcm nak celebrate party nam hari nam malam. Kakakaka

Aku sharekanlah resepi-resepi sepanjang aku diet atkins ni sebab diet atkins ni lain dari yang lain. Memang mujarab untuk aku. Cuma iman jer kena kuat. Time-time dietlah aku tengok nasi terliur, tengok air manis terliur, tengok buah terliur. Kalah air liur meleleh baby duabulan.

CUCUR UDANG ATKINS

Bahan-bahan: 

Udang 4-5 ekor (byk lagi sedap)
Cili besar 1 biji
Kucai 3 tangkai 
Bawang kecil 1 biji
Tauhu 1/2 - 1 keping
Telur 1 biji
(abaikan taugeh tu sebab baru tau taugeh banyak carbo. haha)

Tu jewww bahannye. Ok jom masak.

Tak lengkap bahan ni. Sila rujuk kat atas ye.

Cara-caranya:

Blend tauhu dan udang sampai hancur tanpa air. Kalau tak nnt jd bubur tak jadi cucur. 
Sambil tu cincang halus cili dan bawang kecik.
Satukan semua bahan dan goreng!

Siap! mudah je kan. Ehem. Jemput tengok hasilnya.




Nak diet atkins ni kena hati kental
Aku reinduction tak habeh-habeh
Dulu-dulu baru hari ke-3 ke-6 dah tewas terliur tengok nasi-nasi, air manis-manis, kuih-kuih kegemaran
Uhhhh tak boleh tahan 

Good luck kawan-kawan!

Kuatkan semangat anda!
Ingat hati kena kental! ;D

4 new comments:

sweet tooth said... Reply To This
menarik ni...bleh try... (walaupon akak x diet atkins...)
cinet said... Reply To This
Kalau akak buat nak sikittt..hhihihi sy pun harap istiqomah laa this time sampai target ;D
jazzeyra aj said... Reply To This
Salam ziarah, silent reader here :D
jirus air said... Reply To This
Terima kasih atas perkongsiannya Saya ambil perkongsiannya sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea