Sofa Makeover oleh Cinet D'designer ;P

Posted by Roshida Property at Friday, May 30, 2014 5 new comments
Woooo lamaaa aku hilang. Hilang utk menjahit sopa dan merempit kt mesin jahit tu. Tapi puas hati dah siap Alhamdulillah. Dapat jugak aku hasilkan kulit sopa yg baru. Bace betul2 kulit sopa bukan sopa kulit. Sopa ni jenis kain. Hik ;D
Kesian sopa yg aku beli sebelum ni baju dia kasar kusam xberseri2. Mmg Sedikit buruks. Dgn itu aku mengambil initiatif utk membuat sofa makeoverrr. 
See. Tgk ni. Kesian aku tgk baju sopa ni aku bg la dia baju baru. Dia pon nak bergaya jugak. 

Kadang2 kalau datang sawan menjahit aku mmg suka nak menjahit. Mesin jahit mak aku masih lg hensem. Xde sapa2 guna tp sayang nak jual. Better aku guna.
Hasilkan something yg boleh pakai. Boley jimat duit berkoyan2. Simpan dalam tabong ayam nnt boley g travel. Berbaloi baloi ^________<

Macam kulit sopa ni kos aku keluarkan adalah semate2 beli kain sepuloh meter. Benang aku guna yg lama je dan zip aku sanggup tetas dari yg lame sebab zip dia berkualiti tinggi. Nak jimat punya pasal. Huiii jimat sesangat.
Cost dia RM11.50 x 10 meter = RM115! Saje! Murah kan? ;D

Kalau tempah kt kedai mau cecah RM500 ade agaknye. Dah tu nak beli ready made mcm xde jual pulak. Buat sendiri sudehnye. Kat entry hunting kain sopa sebelum ni aku ade 4 options kombinasi color kan. Aku telah memilih kombinasi color option 2 sebagai baju baru untuk sofa ini. Suami tersayang yg pilihkan haruslah yg thorbaik. Color tekois plus grey boley match dgn langsir -___-

Hasilnya?

There you go sopa for my home cute home. Siap jugak akhirnya. Jemputlah dtg homestay kite. Mesti jumpa sopa ini. Kulit sopa homemade with luv lagi. Agagagaga~`

Mengeteh dan Istighfar

Posted by Roshida Property at Saturday, May 17, 2014 10 new comments
Tampal siap2 ni la yg aku mengetehkan ari rabu lepas. Layan pepetang lepas penat bekeje.
Orang belanje pulak. Mmg layannnnz ;D
Astaghfirullahalazim.

Maksudnya aku bermohon ampun kepada tuhan yg maha besar. Lepas solat selalunya kita akan auto istighfar betol? Xtau la korg camne. Ni aku. Tapi aku rase same jew kot. Minta ampun sbb solat yg xsempurna. Kadang2 tgh solat sibuk la nak pikiaq nak masak apa, siap dgn bebahan apa nak letak dan cara2 xcukup lagi pikiaq nak hias cunnz cunnnz cemana. 

Tu bukan ibadah bhai. Tu kejadah.

Tensi aku selalu cemtu. Xkusyuk. Berape jelah pahala tu. Amalan pun kelaut T______T
*nanges laju2, pehtu liar balik. Dasar manusia betol*

Aku nak share betapa besarnya ganjaran amalan istighfar taw. Ade 3 ganjaran org yg amalkan istighfar. 

1. Hujan yg mencurah2 
2. Harta dan anak yg banyak 
3. Ada kebun dan sungai

Saje aku boldkan yg anak pinak tu. Percayalah sbb it is stated in Quran. Janji Allah itu kan pasti.
Langsung xsama dgn janji manusia. Sesaat berjanji lepas tu tanye balik dah xjadi. heshhhh buat mencabar darah anak muda aku. *muda ke. hiks*
Haaa time tu lahhhh gunakan utk istighfar banyak2. Ingat ganjaran2 ituw. Wat lek wat peace. Komfem lupa nak marah ;D
save gaza 2 Banner
Oh ada lagi amalan yg menusuk hulu jantung aku adlil rajiah share kat sini. Baca ya khaliq (yg mencipta), ya bariq (menjadikan dari tiada kepada ada), ya musowwir (yg memberi rupa) lepas solat smbil gosok perut.

Jumaat lepas genap 21 hari cabaran aku telan Progyluton pada jam 8.15pm telahpun tamat dengan jayanya. hoyeahh hoyeahhh. Satuuuu hari pon aku x missed. Rase mcm mission berjaye sangat.
Good job Cinet! *Tepuk bahu sendiri ;D*

Pasal istighfar ni kak rubi yg share masa kitorg mengeteh kat KLCC smbil makan kyros kebab featuring ice lemon tea. Kak rubi belanje. Oh dia jugak belanje Garrett ;D hoihh bahagia hidup haku ;)
Terima kasih ahkak. Saye mesti ingat nak belanje ahkak next time ahkak turun keyel k *Ingat ni janji manusia. hek hek*

Walaupun aku keje KLCC aku xpenah beli Garrett taw. Mahai bapok.
Popcorn jew ponnnn. RM24 utk small macadamia popcorn diatas. Hambek. 
Dia kate hj ke lebai kt ofis dia bgtau tp dia buat dek je mula2. Tapi bila dia baca balik ayat 10-12 surah Noah tu terus dia rasa sesuatu. aku pon mcm tu jgk kena tgk dalil2 br yakin. Stended gen why katekan.

Semua benda nak di why why whyyyy khennn. 

Choii!

Assalamualaikum.
;D

Nak taw real cerita2 menarik pasal
 istighfar lagi? Click siniiiiiiiii. heeeeeeee.

Homestay 1.0 Dah Siap? Whoooop!

Posted by Roshida Property at Monday, May 12, 2014 7 new comments
Assalamualaikum.

Dan selamat pagi tuan2 dan puan2 ;D 
Berhemat sgt akak kite hari ni. Pasaipa buang tebiat. Pasai projek homestay yg konon2 nak buat sesedap rase. Last2 haku yg terduduk nak siapkan projek homestay tu beria gila. Baru terduduk belum tahap terkangkang lg okay. Iouls kene jage imej. Muehehe.

Berbulan jugak aku nak buat sebab iouls mana ada orang gaji. Semua sendirian berhad babe. Buat sendiri hias sendiri kemas sendiri pehtu puji diri sendiri. Itu memang dah keje aku. Memang marbeles kan. Berbulan tu jugaklah masa aku di isi dgn perkara berpekdah. Kohkohkoh nampak x ayat nak jage imej lagi.

Kalau tengok rumah ni lepas tenant somalia tu moved out sgt sadis. Memang tak lah ade org nak duduk rumah tu. Mcm xde gaye rumah. Tengok dari luar je dah seram. Belum masuk lg. Wakakaka tabaik kan aku. Tapi stended lah kan rumah sewa mindset xsama mcm rumah sendiri. Xpe aku maafkan. ;P

Pikcar sebelum
Korang tafsirkanlah sendiri nnt cakap aku membesar2 kan ceghita pulak. Xsedaplah kan. *mesti korg rase macam ade aku kesah keeee? Haha psycho giler aku siap tau ape korg rase. Aku ke rumah yg serammm sekarangg?* muahaha.

Pikcar selepas
Dan ini adalah selepas aku terduduk sikit lg nak terkangkang. Hak hak ok imej dah tercalar sikit +_+

Amacam ade x rase seperti "Hekelehh kaw terduduk baru siap sheghupe ini?"
Wuwu. Ini je yang termampu oleh shaye syetakat ini -___-
Banyak halangan onak duri dan cobaan aku nak buat projek ni tahu. Duit mengalir satu citer.
Dua citer pulak aku pon dalam process nak pindah rumah. Jadi barang2 yg aku plan nak letak kat homestay kene hold skali time nak mengangkut naik lori hujung bulan ni. Bajet dan xrenyah.
Baek punya plan. Alhamdulillah Allah mudahkan yang ini.

Rumah ni xsempurna pun. Aku mintak mahap siap2 kat tuan2 dan puan2 yg bakal menginap disini nanti diatas segale kekurangan yg ade. Yerlah itu pon aku dah terduduk taw. Harap memahami. wawawa alasan sangat ngkou ini. Nanti ye aku buat entry khusus ceritakan detail ciri2 sendu dan senda homestay ini. Subjek to tahap kerajinan aku dan permintaan org ramai. Muehehehe. Motipppp mcm ada org nak request. Puiii ini semuaa doniaaa.

Muahaahahaha.

*gelak jgn sherupa syaiton ok. Imej tu. Imej tu kene jage.* ;D

Thanks for reading!

6 Game Mesti Ade Dalam Smart Fon Korg

Posted by Roshida Property at Saturday, May 10, 2014 10 new comments
Assalamualaikum.

Punyelah aku xde topic dah sudahnya topik games yg keluar. But sape care kan. I pun tak care.
Jadi korg jgn tipu. -_-
Games2 ni komfom ade dalam fon korang annnnn. annnn. annn. Cuba check tengokkkk. ;P

1. Candy Crush

2. Subway Surfer

3. Bejeweled


4. Fruit Ninja


5.  Asphalt 8

dan yang paling terbaru yg telah berjaya melalaikan kita.......
*aku sebenarnye T_T*

6. Hay Day

So ade x? Kalau ade anda mmg haptudet. Kalau xde syukur alhamdulillah. Anda mmg marbelousse ;D

Aku bukan nak cakap besar tp candy crush tu aku dah smpai level 114 kaw tahuuuu. Weeewitttt. *aku mmg suke puji diri sendiri jd jgn pelik*

Arini aku xnak gelak. Sebab gelak boleh mengeringkan hati. Eh? Betollll. Cer check balik mana ada aku gelak ;P

Thanks for reading!

Restoran Anje Beriyani Gam BBB Port Makan Kami

Posted by Roshida Property at Monday, May 05, 2014 4 new comments
Assalamualaikum.

Hello there! Weekend lepas aku mmg x masak (cover sikit walaupon sbnrnye setiap weekend. Hak hak). Kami laki bini jjcm kt Restoran anje beriyani gam bandar baru bangi. Ni dah masuk kali ke berape aku makan kt cni pun aku x ingat. Soooo sedap. Sooo kenyang. Alhamdulillah.

Tgk tu portion nasi dia mmg banyak mmg kenyang. Pinggan pon besau gedabak. Kedai dia kat area NIOSH belakang Petronas petrol station.

En somi makan nasi beriyani ayam dan daging rm12.50

Aku pulak makan mee bandung muar rm4.50 murah saje sbb xmampu nak abeskan nasi dia yg sepinggan gabak tu. 

Kalau kami g area bangi sinilah tmpat makan paling mudah mesra pelanggan dan sedap. Beratur amek makanan bayor dan ngap. Skali skala boleyla berberiyani. Yibba yibba. ;D

Review Iphone vs Lenovo Dan Masalah Dalaman

Posted by Roshida Property at Sunday, May 04, 2014 6 new comments
Aku pengguna iphone 4 selama 3 tahun 8 bulan. Dari segi luaran phone masih nampak mcm baru beli semalam. Bebaru ni sbb bosan dah beralih kepada Lenovo. Beralih kerana 1 sebab yg aku cipta sendiri dek kerana masalah dalaman aku. Aku nak screen besor xdela juling mata aku nak draft entry blog dgn screen cinonet. mihmih

Pikcar taken dr iphone 4.

Aku pilih Lenovo S930 sbb yg offer screen besor skrg samsing (samsung) tau ja la kan harga samsing yg mmg samsing. xmampu la nak beli memahal. Lg pon aku guna basic giler. So cukup yg ade feature menuruti apa yg aku guna sahaja. N Lenovo offer the best price. Everr. Cewah.

Iphone kalau tekan atas skali dia akan pegi balik top line kan. Lenovo xde. so bergagah lah anda scroll smpai top. Klau pjg sgt perjalanan tu beribu batu better klik back je. Utk elak penyakit lenguh jari.

Pikcar taken dr Lenovo.

 Yerp iphone xde back button. ape2 hal back to home. leceh. lenovo ada back button yg ossem. ;D

Biase kalau android kne frequently delete apps yg kita buka kan. iphone xperlu sume2 tu. Nak buka byk mana pun boley xperlu close. kamonn. iphone kot. Statement mntk penampor dr pengguna android tegar. miaahaha.

Yg paling aku terkilan Android xde apps Iman. Aku mmg suke guna apps ni masa pakai iPhone. Ni link apps tu incase nak tau betapa ossemnye tahap apps ni. Utk pengguna iphone sajor android xdapat la nak tlg.
Slamat tinggal apps. Will be missing you. Hope to see u in a near future. Monolog dalaman pula.

Apps iman ni best sbb waktu solat yg accurate, ade al mathurat n byk lg.

Yang best harga iphone lepas almost 4 tahun gune pun still boleh cecah 500 ke atas lg. Lenovo? Ish malu nak ckp. Lepas sehari pon blom tentu ada harga. Hak hak

Yg paling ketara ofkoslaa lenovo s930 py screen besau. Sng hakak nak edit gambo post entry kt blog guna fon je skrg yaw. Suke sgt. Gedabak pon gedabak lah.

Kesimpulan. Iphone ditinggalkan hanya kerana kecik cinonet. Kalau ada iphone size besar sikit mmg layan.

Thanks for reading commenting dan following. Heee ;D

Kedai Makan Gaye Kampung Di Bandar

Posted by Roshida Property at Sunday, May 04, 2014 0 new comments
Kalau kt area outskirt KL yang aku tau ade kedai makan jeram aroma ikan bakar kuala selangor kan. Gaye mkn bersila dalam pondok bamboo sambil makan smbil kene tiup angin yg xtau bahase. Kalau xtau boleh refer sini. Seafood dia mmg super fresh mantop terbaik br naik dr laut. Perghh perghh mmg layan mkn xtoleh kiri kanan.

Tu kat area yg outskirt jgn risau kat KL pon ade bebeh.  Aku br discover sbb aku jarang makan luar. Silap aku xpenah makan luar. Sape nak makan luar? Luar bukan makanan. Mih3

Kedai makan bertajuk AK47. Nama kedai legend kot nama senapang yaw. 

Pintu masuk pun da santai Fefeeling tepi pantai gitu.

Kami telah mempergunakan unifi yg laju kt kedai tu utk download apps. Settle download br kami blah. Hak hak sbb kt umah hanye ade celcom broadband tu yg semput giler gaban tuu. Sobs. Sobs.

Kedai ni kt area keramat AU depan sikit je dr JUSCO AEON keramat AU. Siap ade pondok2 makan bersila juga ok. 

Tu ade alamat dia boleh la search kt GPS, Waze dan seangkatannya.

Menu xdela kampung sgt. Kate kt KL menu mesti ala urban. Western satay masak2 panas suma ade. Food aku bg 9/10. Kira sedap ye tuan2 dan puan2.

Kat mana lg yg ade gaye kampung sudilah inform boley ku terjah pula heee..sbb aku suka yg ada gaya mutu kehunggulan. ;D

Thank you for reading, commenting and following. Ngee.
 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea