Homestay 1.0 Dah Siap? Whoooop!

Posted by Roshida Property at Monday, May 12, 2014
Assalamualaikum.

Dan selamat pagi tuan2 dan puan2 ;D 
Berhemat sgt akak kite hari ni. Pasaipa buang tebiat. Pasai projek homestay yg konon2 nak buat sesedap rase. Last2 haku yg terduduk nak siapkan projek homestay tu beria gila. Baru terduduk belum tahap terkangkang lg okay. Iouls kene jage imej. Muehehe.

Berbulan jugak aku nak buat sebab iouls mana ada orang gaji. Semua sendirian berhad babe. Buat sendiri hias sendiri kemas sendiri pehtu puji diri sendiri. Itu memang dah keje aku. Memang marbeles kan. Berbulan tu jugaklah masa aku di isi dgn perkara berpekdah. Kohkohkoh nampak x ayat nak jage imej lagi.

Kalau tengok rumah ni lepas tenant somalia tu moved out sgt sadis. Memang tak lah ade org nak duduk rumah tu. Mcm xde gaye rumah. Tengok dari luar je dah seram. Belum masuk lg. Wakakaka tabaik kan aku. Tapi stended lah kan rumah sewa mindset xsama mcm rumah sendiri. Xpe aku maafkan. ;P

Pikcar sebelum
Korang tafsirkanlah sendiri nnt cakap aku membesar2 kan ceghita pulak. Xsedaplah kan. *mesti korg rase macam ade aku kesah keeee? Haha psycho giler aku siap tau ape korg rase. Aku ke rumah yg serammm sekarangg?* muahaha.

Pikcar selepas
Dan ini adalah selepas aku terduduk sikit lg nak terkangkang. Hak hak ok imej dah tercalar sikit +_+

Amacam ade x rase seperti "Hekelehh kaw terduduk baru siap sheghupe ini?"
Wuwu. Ini je yang termampu oleh shaye syetakat ini -___-
Banyak halangan onak duri dan cobaan aku nak buat projek ni tahu. Duit mengalir satu citer.
Dua citer pulak aku pon dalam process nak pindah rumah. Jadi barang2 yg aku plan nak letak kat homestay kene hold skali time nak mengangkut naik lori hujung bulan ni. Bajet dan xrenyah.
Baek punya plan. Alhamdulillah Allah mudahkan yang ini.

Rumah ni xsempurna pun. Aku mintak mahap siap2 kat tuan2 dan puan2 yg bakal menginap disini nanti diatas segale kekurangan yg ade. Yerlah itu pon aku dah terduduk taw. Harap memahami. wawawa alasan sangat ngkou ini. Nanti ye aku buat entry khusus ceritakan detail ciri2 sendu dan senda homestay ini. Subjek to tahap kerajinan aku dan permintaan org ramai. Muehehehe. Motipppp mcm ada org nak request. Puiii ini semuaa doniaaa.

Muahaahahaha.

*gelak jgn sherupa syaiton ok. Imej tu. Imej tu kene jage.* ;D

Thanks for reading!

7 new comments:

Jari Manis said... Reply To This
Dah santek neh boleh lah d sewakan :-)
Time Traveller said... Reply To This
Alhamdulillah bermula dengan ala kadar .. nanti dah ok make up la lagi .. good luck semoga berjaya :D
cinet said... Reply To This
JM: sewakan tu laa jd sherupa ape dah itu rumah...huhu

TT: insyaAllah..doa-doakan yeee...nak kumpui duet nak travel mcm TT pulak nantiiii...weee :D
sweet tooth said... Reply To This
Shida, nice work... Cantik la tu drp apa yg ditinggalkn oleh tenant lama...
cinet said... Reply To This
Kak nina..tu la dah malas nak repair rumah selalu...huhu ;(
Muhammad Khairuddin Lim said... Reply To This
Salam.Telah add anda sebagai follower dan masuk anda dalam bloglist saya.
cinet said... Reply To This
MKL: Thanks a lot. saye slalu skodeng blog anda sbb byk info tempat2 menarik utk diterjah very the soonest...insyaAllah ;D

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea