Review Iphone vs Lenovo Dan Masalah Dalaman

Posted by Roshida Property at Sunday, May 04, 2014
Aku pengguna iphone 4 selama 3 tahun 8 bulan. Dari segi luaran phone masih nampak mcm baru beli semalam. Bebaru ni sbb bosan dah beralih kepada Lenovo. Beralih kerana 1 sebab yg aku cipta sendiri dek kerana masalah dalaman aku. Aku nak screen besor xdela juling mata aku nak draft entry blog dgn screen cinonet. mihmih

Pikcar taken dr iphone 4.

Aku pilih Lenovo S930 sbb yg offer screen besor skrg samsing (samsung) tau ja la kan harga samsing yg mmg samsing. xmampu la nak beli memahal. Lg pon aku guna basic giler. So cukup yg ade feature menuruti apa yg aku guna sahaja. N Lenovo offer the best price. Everr. Cewah.

Iphone kalau tekan atas skali dia akan pegi balik top line kan. Lenovo xde. so bergagah lah anda scroll smpai top. Klau pjg sgt perjalanan tu beribu batu better klik back je. Utk elak penyakit lenguh jari.

Pikcar taken dr Lenovo.

 Yerp iphone xde back button. ape2 hal back to home. leceh. lenovo ada back button yg ossem. ;D

Biase kalau android kne frequently delete apps yg kita buka kan. iphone xperlu sume2 tu. Nak buka byk mana pun boley xperlu close. kamonn. iphone kot. Statement mntk penampor dr pengguna android tegar. miaahaha.

Yg paling aku terkilan Android xde apps Iman. Aku mmg suke guna apps ni masa pakai iPhone. Ni link apps tu incase nak tau betapa ossemnye tahap apps ni. Utk pengguna iphone sajor android xdapat la nak tlg.
Slamat tinggal apps. Will be missing you. Hope to see u in a near future. Monolog dalaman pula.

Apps iman ni best sbb waktu solat yg accurate, ade al mathurat n byk lg.

Yang best harga iphone lepas almost 4 tahun gune pun still boleh cecah 500 ke atas lg. Lenovo? Ish malu nak ckp. Lepas sehari pon blom tentu ada harga. Hak hak

Yg paling ketara ofkoslaa lenovo s930 py screen besau. Sng hakak nak edit gambo post entry kt blog guna fon je skrg yaw. Suke sgt. Gedabak pon gedabak lah.

Kesimpulan. Iphone ditinggalkan hanya kerana kecik cinonet. Kalau ada iphone size besar sikit mmg layan.

Thanks for reading commenting dan following. Heee ;D

6 new comments:

sweet tooth said... Reply To This
shida, akak pengguna tegar iphone. dan masih setia dgn iphone 4. memang tahan lasak iphone ni...dah banyak kali jatuh, tapi elok lagi (so x de alasan nk tuko hp baru... heheheh). i suka lagi iphone dari android... (akak ada galaxy tab jugak, tapi asik la hang bila bukak internet...)
cinet said... Reply To This
betul kak nina..iphone mmg tahan lasak yg penting masih cantik mcm baru kan...sgt value for money..hehehe @sweet tooth
Jari Manis said... Reply To This
Belum mampu nk beli iphone atau lenovo lg masih setia ngan samsung young tu heee
cinet said... Reply To This
@Jari Manis yg penting boley berjalan. Phone no 2. Heee;)
::EIDA:: said... Reply To This
betul ,, lenovo lagi besarr kott screen die dr megaaa huhuhuhuhu puas hatiiii
cinet said... Reply To This
@::EIDA::: sgt puas hati..dgn harga mega tuu boleh dapat 2 lenovo..huhuhu

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea