Mengeteh dan Istighfar

Posted by Roshida Property at Saturday, May 17, 2014
Tampal siap2 ni la yg aku mengetehkan ari rabu lepas. Layan pepetang lepas penat bekeje.
Orang belanje pulak. Mmg layannnnz ;D
Astaghfirullahalazim.

Maksudnya aku bermohon ampun kepada tuhan yg maha besar. Lepas solat selalunya kita akan auto istighfar betol? Xtau la korg camne. Ni aku. Tapi aku rase same jew kot. Minta ampun sbb solat yg xsempurna. Kadang2 tgh solat sibuk la nak pikiaq nak masak apa, siap dgn bebahan apa nak letak dan cara2 xcukup lagi pikiaq nak hias cunnz cunnnz cemana. 

Tu bukan ibadah bhai. Tu kejadah.

Tensi aku selalu cemtu. Xkusyuk. Berape jelah pahala tu. Amalan pun kelaut T______T
*nanges laju2, pehtu liar balik. Dasar manusia betol*

Aku nak share betapa besarnya ganjaran amalan istighfar taw. Ade 3 ganjaran org yg amalkan istighfar. 

1. Hujan yg mencurah2 
2. Harta dan anak yg banyak 
3. Ada kebun dan sungai

Saje aku boldkan yg anak pinak tu. Percayalah sbb it is stated in Quran. Janji Allah itu kan pasti.
Langsung xsama dgn janji manusia. Sesaat berjanji lepas tu tanye balik dah xjadi. heshhhh buat mencabar darah anak muda aku. *muda ke. hiks*
Haaa time tu lahhhh gunakan utk istighfar banyak2. Ingat ganjaran2 ituw. Wat lek wat peace. Komfem lupa nak marah ;D
save gaza 2 Banner
Oh ada lagi amalan yg menusuk hulu jantung aku adlil rajiah share kat sini. Baca ya khaliq (yg mencipta), ya bariq (menjadikan dari tiada kepada ada), ya musowwir (yg memberi rupa) lepas solat smbil gosok perut.

Jumaat lepas genap 21 hari cabaran aku telan Progyluton pada jam 8.15pm telahpun tamat dengan jayanya. hoyeahh hoyeahhh. Satuuuu hari pon aku x missed. Rase mcm mission berjaye sangat.
Good job Cinet! *Tepuk bahu sendiri ;D*

Pasal istighfar ni kak rubi yg share masa kitorg mengeteh kat KLCC smbil makan kyros kebab featuring ice lemon tea. Kak rubi belanje. Oh dia jugak belanje Garrett ;D hoihh bahagia hidup haku ;)
Terima kasih ahkak. Saye mesti ingat nak belanje ahkak next time ahkak turun keyel k *Ingat ni janji manusia. hek hek*

Walaupun aku keje KLCC aku xpenah beli Garrett taw. Mahai bapok.
Popcorn jew ponnnn. RM24 utk small macadamia popcorn diatas. Hambek. 
Dia kate hj ke lebai kt ofis dia bgtau tp dia buat dek je mula2. Tapi bila dia baca balik ayat 10-12 surah Noah tu terus dia rasa sesuatu. aku pon mcm tu jgk kena tgk dalil2 br yakin. Stended gen why katekan.

Semua benda nak di why why whyyyy khennn. 

Choii!

Assalamualaikum.
;D

Nak taw real cerita2 menarik pasal
 istighfar lagi? Click siniiiiiiiii. heeeeeeee.

10 new comments:

Muhammad Khairuddin Lim said... Reply To This
Saya suka peminat hujan,..;;,
cinet said... Reply To This
MKL: hujan mmg best tido. Eh. ;D
iya said... Reply To This
betul2...kita usaha.doa.tawakal.Allah Maha Mengetahui lebih dr kite hambanye jee....anyway....sedapnye kyros kebab.lame xmakan.hmmmmmm. *salam kenalan* ;)
cinet said... Reply To This
Iya: ye yg penting kita jgn stress2 dan teruskan usaha kannn.. ;)
MystoryPic said... Reply To This
Assalam........Cinet... kiut lak nama CINET

Peerhhh.... ada org belanja garrett... popcorn paling mahal dalam dunia kot... saya kalau nak sangat makan garrett terjah KLCC cari garrett setahun adalah 2 kali kot beli
cinet said... Reply To This
SR: wslm teeheee..name jew chomel orgnye terlampau chomel...ekeke
Kannnn sgtt mahal kut..huhu klu org xblanje xmerasa la popcorn termahal didonia tu...hihi naseb xmkn sgt popcorn...jimat...(ke kedek hehe)
Jari Manis said... Reply To This
Cenet! Hayokkk panggil cam dok jauh. Terima kasih kongsi info berfaedah ni dpt pahala yg membaca pun dpt pahala :-)
cinet said... Reply To This
JM!!! Dgr x kawe panggil...hehehe xpe jauh dimata dekat dihati...;D alhamdulillah same2 kongsi pahala baru bahagia...;))
::EIDA:: said... Reply To This
sukaaaaa hujannn.. balik basah lencunn. yeayyy! *demam* hihihihi
cinet said... Reply To This
Ieda: main ujan da besar2 pjg pon syok jugakk...heehehe

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea