Hunting Kain Sofa

Posted by Roshida Property at Sunday, April 27, 2014
Assalamualaikum

Hello there!

Bebaru ni aku gatal kaki+tangan cari kain buat sofa. 
Nak pegi nilai 3 mcm xberbaloi sbb nak beli berape meter je kot. 
Aje giler nak g jauh2 semata2 nak beli secebis kain? 
Ikotkan hati nak jer pegi tp xde org nak bawakkan. Hehe 
naseb aku x ikotkan hati. Aku ikut otak aku yg alhamdulillah masih waras. 


Meraban jugak cari kat Tewah The Mines dan Tewah Ulu Klang. 
Ceh padahal 2 tmpat je dah meraban. Bukan sbb xberkenan ke ape. 
Mmg xde jual yg sesuai utk sofa. Sobs. Sobs. 
Dalam hati aku mmg xde jual ke kain sofa kt kelumpo ni. 
Takkanlaaa. Mesti ade. KL kan. Takkanla xde. immpossible sgt.

Pastu aku saje la pegi Aeon Big Wangsa Maju nak cari barang2 rumah sebenarnye. 
Last-last barang rumah xcarik lg aku singgah Nagoya Textile dulu. 
Kat sini aku happy gila sbb kain yg aku nak tu ada! apa lg aku melompat la kat situ. ;P

seeeee..siap kaler yg aku nak pun hado. kaler biru teqois n merah delima tp kt sni nmpk mcm pink -__-. 
Ade 4 combinasi pilihan. sama ada nak biru or merah utk sandar dan hitam or grey utk base. dah ada xtau mana 1 nak pilih pulak. body sofa tu kaler grey which is xleh ubah mmg dah melekap kat situ.

Harga boleh tahan RM12 semeter. aku x beli lg. tgh kira2 masa utk jahit. org bekeje kne kira masa. 
kalau jd WAHM kan best. ;)

chop nak tau x sofa yg mane? haa ni la dia. Masih ingat lagi x dgn sofa ini? kalau x igt sila rujuk entry sebelum. ;P sofa ni agak dah buruk jugak sebenarnye kain dia. biasalah barang second hand. xpayah nak sofa baru sangatlah. kita buat sendiri sudah. 


Hari ni CD3 alhamdulillah dgn nasihat doktor aku dah telan progyluton. Dah 2 hari ada lg 19 hari. Aku siap save alarm jam 8.15pm masa utk mkn itu ubat takut lupa. kan x boleh skip walau sehari. nnt aku yg naye.

kbai nak sambung kira2.
;D

12 new comments:

Sheila Salim said... Reply To This
Assalamualaikum awak, takpelah even sofa 2ndhand pun. awak cari design yang awesome2 buat sofa tu nampak baru. dulu mak sheila rajin buat sarung sofa ni sendiri. hehee singgah follow sini, salam perkenalan ~~~
Kesuma Angsana said... Reply To This
Hehehe kalau KA msti nak yg ada color ijau2 sikit !
cenetos said... Reply To This
wsalam sheila..mak2 mmg ossem kan...kagum ngn mak2..time kasih sudi melawat tapak yg xbrape nak siap ni hehehe..smoga ukhuwwah terus terjalin..may Allah bless..;)@Sheila Salim
cenetos said... Reply To This
ooo tau dah KA peminat go green..hehe@Kesuma Angsana
Time Traveller said... Reply To This
Baru tau pasal kain2 sofa nie.. hahahaa... thanks kongsi cerita ni :D
Btw Salam Kenal :D

http://timetravelafif.blogspot.com/2014/04/kembara-england-part-4-portobello.html
cenetos said... Reply To This
salam kenal time traveller! ;D @Time Traveller
Azian Elias said... Reply To This
salam kenal gak..

thanks sebab singgha blog akak ..

ehh.. my sofa dah bertahun tak berganti. nak kena ganti lah ni.
Aty_Fared said... Reply To This
cakap pasal kain sofa..tetibe rasa macam nak tukar gak tuk sofa kat tingkat atas tu...:)
cenetos said... Reply To This
blog akak menarik..byk jalan2..boleh rujuk bila2 saye nak berjalan nnt..;D he he@Azian Elias
cenetos said... Reply To This
tukar sofa pun boleh..hehe deco2 rumah mmg serahkan kat kak aty...komfem menjadi punyee..;D@Aty_Fared
Nur Husna Ahmad Hasib said... Reply To This
You suka warna purple ehh? Heheh. Same here! :D
cinet said... Reply To This
Husna: purple mmg cantik...kdg2 suka jugak warna warni hehehhe :D

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea