Selfmade Candy Buffet Poster for My Resepsi ^_^

Posted by Roshida Property at Monday, June 09, 2014
“Happiness is only real when shared” 
Poster ni terpampang kat candy buffet masa majlis resepsi aku aritu. I mean last year. Busuk giler cerita last year punyer ;P Tapi sebab bebaru ni anniversary aku kira harum mewangi balik la.

Saje aku buat sendiri. Mesti mau kenangan air tangan kat majlis sendiri kata org. 
Biorlah buruk mana pun. Sampai mata org berdarah tgk pun xpe. 
Janji aku buat sendiri dan ade cop jari aku kat situ. Itu yg penting ;D

Betul kan kalau nak gembira kena KONGSI. Walaupun sedikit walaupun sekelumit.walaupun secoet.
Mak aku selalu pesan makan bior berkongsi sama2 adik beradik jgn pulun sorg je. 
Jadi mak2 mmg dah wajib kene pastikan setiap anak diberi makan. 
Akan aku kenang smpai bila2.

Bila berkongsi
Makanan sikit pun kenyang dia nikmat kemain. Makan biar berkongsi.
Makanan xsedap pun jadi lazat x ingat. Even biskut cicah teh o pon kalau makan ramai2 jd sedap.

Rezeki sedikit akan jd banyak.
Rezeki byk bertambah banyak.

Kongsi ni ibarat kita gembirakan org lain jugak. Senang cerita apa2 yg buat org lain gembira itulah dia kongsi. Apa2 yg kita kongsi itulah yg buat org lain gembira ;D

Kongsi kegembiraan kita akan bertambah gembira. Tapi jgn lupa diri pulak kalau org lain tgh sedih jgn ko gembira smpai kecik ati dia mmg cari pasal la koo. 
Kongsi la dgn belanje makan ke sbb ko tgh gembira kan. 
Baru org yg sedih tu dpt rase gembira gak sbb ngkou belanje ;D

Kongsi ilmu yg sedikit korg akan bijak serupa Pak2 Menteri
Tu kalau sikit kalau Kongsi ilmu banyak2 korg akan sebijak enstein tau. Amboi.
Xdelah aku ckp Menteri x sebijak Enstein. Menteri dah tentu2 bijak belake.

Ekceli aku liat sikit bab kongsi2 ni. Lepas kawin pun mcm janggal nak berkongsi hidup. Ewahhh dah berkasih syg siang malam janggal lg ke. Puiii ;P
Jadi aku guna blog ni nak berkongsi apa punnn. Kuikui kui aciii x?

Dan ini candy buffet aku. Buah2 semua cucuk sendiri. mihmih

Dari sumber yg boleh dipercayai coklat fountain ini xdan separuh majlis dah licin. Sedap sgt la tu kan ;)


Orang2 yg menjayakan candy buffet. I love yuolls till the end. Terima kasih kerana berkongsi gembira di hari gembira saye setahun yg lepas ;D 

May Allah reward you with thousand things for your kindness ;)
Happy 1st Anniversary Darling Shidi! xoxo!
Walaupun ni dah masuk bulan 6 baru nak wish
;D

5 new comments:

Fifi Nadhrah said... Reply To This
sokong.. share la sebanyak mane ilmu, makanan, minuman.. ape2 jela yang kite ade.. jangan kongsi suami sudah.. mihmihmih..
cinet said... Reply To This
Fifi: tula fifi...rs mcm smgt kongsi2 skrg da smakin kureng... Nak build up balik smgt berkongsi yg kian pudar
Hahahha tapi kongsi suami tu kalau boley mntk dijauhkan...(harap2 asven bace) LOL
Jari Manis said... Reply To This
Ahaksss betul tu x semua boleh d kongsi
cinet said... Reply To This
JM: kihkih ok simpan skettt ntok diri sendiri...;D
Sheila Salim said... Reply To This
Assalamualaikum awak. rajin gila cucuk sendiri semua tu... kuat semangat awak. hehehee

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea