Pengalaman Jalan-Jalan ke Japan - leaving unga, ke katsura ryokan n kyoto [Part 4]

Posted by Mohd Rashidi at Monday, March 31, 2014
hari 4

Kami x stay kt unga dah...sedih nak tinggalkan unga..sobs sobs...bye bye unga..bersiap kemas-kemas beg utk bergerak ke next destinasi iaitu nagano...mcm biasa dr unga ke tokyo dan ambil shinkansen ke nagano...n kemudian kami naik shinkansen ke ueda utk ke kakeyu onsen iaitu tempat tgl berbayar kami yg pertama n only....sbb mahal kott hotel-hotel kt cni..lain-lain hari semua kami menumpang rumah student..kami stay tempat yang special taw...nama dia katsura ryokan..yeee kami tdo di rumah jepun..yeyeyy hipppi..overr dak? hahak xkisah...

ondeway ke nagano...haii aunty...nak tegur tp x reti bahase..ape pun xleh...
di rumah unga..tepek satu takut aku rindu nnt...somel rumah diorg..blkg tu bilik...pintu pn mmg very the jepun...
katsura ryokan

smpai pun dh ptg..check in msk nasi n mkn-mkn then kami pergi tmpt yg ade lantern...org jepun tu bwk naik kereta...mlm berendam air panas n tido...bestt..tdo 12 jam dr 8 smpai 8... wahaha kalah baby..sblm tu amek gambo lagi..ehek ehek

depan ryokan...
bersambung....

hari 5

aku sekalikan je entry ni..sbb xnak berjela-jela...tp ni pon dah berjela kan...mntak mahapp boh..xleh kecikkan dah..bgn pagi gosok gigi cuci muka tp x mandi... sbb sejuk so mandi sekali je sehari ye nnt kulit kering..yes ada alasan yg konkrit..kol 830 makan washoku...brekfas ala jepun...da order awal2 yg halal punye...ofkosslakan...

sgt sedap hokeyh...naseb sempat amek pikcar sblm "selamat" dlm perut kami..

comey jee pinggan-pinggan n mangkuk ayun diorang kan...kecik-kecik and x share...bestt bangat..boley bedal sensorang..
perut sudah kenyang mari gerak ke next destinasi cinta...oh sblm tu bayar dlu ye...costnya adalah 6540 yen/pax..mahal tp experience n knowledge lg mahai bg aku..time ni la ngko nk berfalsampahkan..puihh..haha tgu bas ke matsumoto st 650yen tambang...solat di matsumoto then dr matsumoto ambil shinkansen ke nagoya (2jam) then dr nagoya ke kyoto (30minit)....dr kyoto kami ambil tren ke minami-katsuko...ekceli nak ke rumah student jepun disini tempat untuk berteduh seterusnya...he he he ampunkan saye..

smpai-sampai diorg sajikan cekodok....mmg tgh lapaq tyme tu so kami mkn dgn gembira tanpa segan silu...tambah x senonoh mlm mkn lg di sushiro dkt je dr rmh...sumpah sdap-sdap sushi dia!..xpayah lah nak bersumpah bagai cik cinet oi..opps lupa dah kawen..puan cinet..mmg gemuk laa duk jeponn ni habaq hang..jauh dr tanggapan aku sblm ni..meleset abess...hihi
 
nak order sila guna menda alah ni...ade kt setiap meja...
bahase jepun...haruslah dilah je yg tau guna menda alah itu...kami makan jee...
jemput makan sushi..mmg lain dr kt mesia...x tipu punya...sape x mkn pun leh mkn kt cni..
cerita hari esok full day di kyoto...sbb ni smpai pun da ptg...xsempat kemana-mana...just pegi cari food je mlm tu....dgr cerita jalan-jalan di kyoto best....mari kita lihat apa yg ada esok hari...

mlm ni xmengantuk pulak...lmbt kami tdo sbb syok bersembang dgn student jepun n kokly...mcm-mcm kami borakkan dari kisah org jepun, sifat org malaysia sampai ke cerita paranormal hehe mlm-mlm baru thrill ye dak....x sabar nk melihat keindahan alam di kyoto.....esokkkk...checkidout!

4 new comments:

Time Traveller said... Reply To This
Hahahaa.. yang tahu nak cakapguna mesin bagai harus la .. tak tahu memang kene tunggu dan makan je la kan hehehe :D
cenetos said... Reply To This
hahaha..btol sesangat..rase cm sengal kalau xreti ckp dan bace kt sane..@Time Traveller
Jari Manis said... Reply To This
Ehhh tt boy pun ada c ni heee
Klau nk mkn sushi pun susah cenggitu telan air liur je lah
cinet said... Reply To This
@Jari Manis aha. Haruslah saye yg melawat tapak dia haritu. ;) naseb ade gambor food so boleh le order yg lain2 ikut firasat je boleh? Hehehe

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea