Pengalaman Jalan-Jalan ke Japan - Aminoshidate dan tehshoku karaei [Part 6]

Posted by Mohd Rashidi at Monday, March 31, 2014
hari 7

Hari yang merupakan hari terakhir sebelum flight esok hari kami abadikan di amanoshidate...strip yg memisahkan 2 laut...laluan kami dr minami-kusatsu ke kyoto st then ambil shinkansen ke amanoshidate perjlnan mengambil mase 2 jam dgn tmbg 1400 yen yg ni kne bayor...xdpt guna JR pass..huk huk sbb xperasan yg tu KTR line..bukan JR line..

masyaAllah cantik kan...boleh nk g smpai ke seberang..tp masa cemburukan kami..amek pikcar dr hujung pun dah ok.. 
sepanjang perjlnan mmg berbukit bukau...kate student cni derg pnah ty lecturer apa yg membuatkan org jepun ni jd sgt patuh dan concern terhadap org lain....lecturer tu ckp sbb kawasan diorg yg berbukit bukau dan bermuara sungai-sungai tu yg menyebabkab diorg sgt memerlukan antara 1 sama lain dan diorg ajar anak-anak utk respect org lain....bagus kan rancangan yg maha Esa...ada hikmah duk kt bukit-bukit n sungai-sungai...;)))

antara pulau atau bukit...aku lebih suka bukit..x panas sgt...he he he
smpai ke amenoshidate jln-jln kt strip n naik monorail utk view strip dr atas bukit....

lapar kami nk mkn di kedai-kedai seafood...tanye punya tanye sme ade letak mirin...last-last mkn desert dia je...pulut dgn kuah red bean...

kalau jumpa air ni...make sure beli taww..sedapp...lemon + susu beras cmtu kot...hilang lah dahaga kt nk berjalan tu.. 
nak kejar train dr amanoshidate ke kyoto kol 3.01 pm py pasal kami xlama kt atas bukit..balik ke minami kusatsu n malam g mkn kt harami tehshoku...set makanan org jepun gitu...aku makan karaei...set sejenis ikan ape tah...ikan-ikan kt jepun ni sihat-sihat..ikan kembung n sardin bukan main gemuk lg...kenyang balik dgn gembira n tido....esok nak gerak pagi-pagi utk catch flite blk kl kol 11...

order tamago yaki (telur) sekejap je kitorg settlekan...
ini dia tehshoku ikan karaei...sedapnyee..sedapnyee...hmmpp..

bye bye jepun...till we meet again insyaaAllah...

3 new comments:

Time Traveller said... Reply To This
Banyak tempat tak sempat nak lawat masa pergi japan bulan satu baru nie.. lagi2 time winter yang sejuk sangat.. nk kuar berjalan memang terlalu malas sungguh hahahaa.. :D btw nice story and picture :D
cenetos said... Reply To This
ehh samala aku pegi 1.1.2014..he he he jepun byk sgt tempatkann mmg jenuh nk jalan..nak cover semua mmg x lerr..hohoh @Time Traveller
Jari Manis said... Reply To This
Yeahh till meet again sbb japan mmg best :-)

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea