Resepi Shirataki Aglio Olio Untuk Atkiners

Posted by Roshida Property at Thursday, December 24, 2015
Mi shirataki ni aku beli dekat Isetan KLCC.
Dekat area-area barang-barang Jepun.

Sedap juga makan mee ni masa tengah diet. 
Lepas laa rindu dendam nak makan mee. 

Macam-macam masakan boleh diolah menggunakan mee shirataki ni.
Tapi kali ni aku cuba buat resepi aglio olio.

Ok dah jom masak.

Mula-mula rebuskan mee shirataki dengan bawang putih dan sekeping asam keping untuk hilangkan baunya. Aku tak suka bau tu potong rasa nak makan mee. 

Toskan dan lepas tu masak macam biase. Senang sangat bahan-bahan nak buat aglio olio ni.

3 ulas bawang putih cincang
lada hitam
udang ikut sooka
paprika (optional)
olive oil
Sayur sawi
Garam

Cara-cara nak masak punnn lahai senang ya amats.

Tumis bawang sampai kuning emas. Masukkan udang, black pepper dan paprika. Dah agak masak masuk mee shirataki dan sayur.

DONE.

Inilah rupa mee shirataki aglio olio saya. Sedap tao. Hihi

wink wink.



1 new comments:

Dewi Aja said... Reply To This
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea