30 Things To Do Before Turning 35!

Posted by Roshida Property at Sunday, March 06, 2016
Sebelum aku cerita mengenai perjalanan ke Aussie, yang dah berlalu 2 minggu, kita cerita lite lite and easy dulu boleh? kasi panas enjin dulu. Nak start enjin yang dah berkarat bukan senang occay~ HAHA

 Biarlah cerita Aussie tu basi basi sikit dah masam berkulat berbuih-buih baru aku cerita. Wahaha

Yess, aku dah 3 series! masa November last year 2015.

Perasaan masa turning 3 series aritu tak dapat di gambarkan aku rasa macam something big change dalam hidup. Aku tak sure aku yang drama atau semua yang turn 30 rasa yang sama gak. HAHA
Rasa macam dah tua ngko!

Tapi sekarang selepas 2 bulan dah rasa macam biase jerr. Suka atau tak kita memang akan tua kan.
As long as we can appreciate life yang ada sekarang. Dengan naiknye umur tu la kita dapat pengalaman yang banyak. Banyak KE?

Nak tau banyak ke tak jom go through checklist things to do before turning 35. Ada yang aku dah buat ada yang belum.

Checklist ni ikut suka aku nak letak ape. Dan aku design checklist ni untuk aku sendiri. Yang aku rasa sesuai untuk aku.

1- Learn to dress well — not selebet as usual 
2- Travel somewhere TRULY exotic — anywhere that feels like the end of the earth
3- Get your own nest — a place you can express yourself
4- Travel oversea/somewhere solo
5- Get out of debt
6- Get an ideal body weight and maintain it! IMPORTANT haha
7- Surround yourself with people that will take you a step ahead
8- Accept that you are an adult and start living one
9- Learn a new language
10- Date a lot HAHA
11- Start to accumulate a fortune and wealth
12- Test drive your dream car
13- Climb a mountain
14- Cook a huge meal and throw a dinner party for friends
15- Go scuba diving — or at least try snorkeling
16- Go whitewater rafting.
17- Apply for your dream job — there’s no better time to try
18- Take a cross-country road trip
19- Take a class that’s totally out of your element
20- Unplug for a full day…or even a full week!
21- Perform umrah/Hajj
22- Easily forgive and forget
23- Trip to China
24- Buy a pick up truck
25- Buy Home with backyard attach with my mom's house
26- Sedekah dengan niat untuk orang lain
27- Open a bussiness like seriously
28- Practice serious yoga
29- Get a piece of land
30- Able to change mindset in a split second

Thats all! Dah tu ape aku buat menaip kat sini. Dah pergi work out list ni right now!

;D

Nah belanja 1 picture Aussie.



2 new comments:

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea