I love my job! fakta atau auta?

Posted by Roshida Property at Saturday, September 21, 2013

Huaaaaa…lamenye x hapdate belog ini. kesian dibiarkan gantung xbertali. kekeke

Sebabnye aku tersangatttlah sibuk since dr awal tahun 2013 ni. Banyak gilaaa yg aku hadapi tahun ni. Kira tahun ni mmg xduduk diam la. Adee jee yg aku buat kan. Kalah PM yuols. Tahun ni aku transfer dr Miri ke KL. Tahun ni aku sibuk ngn persiapan kawen. Tahun ni aku kawen. Lepas pindah KL xsampai 2 bulan then aku masuk project team pulak utk bikin platform baru located at Sarawak water. Dah masuk project tau2 la kan. Kejar schedule xhengat. Eh mmg rase 2 tangan ni x cukup la. He he he gelabah x? =P

Ok stop tang situ. Kang org katepe pulak. Mcm la aku sorang je yg sibuk kan. *ngee

Sememangnya keje makan gaji mmg sgt xbest. kamonla sume org tau kot kan. sbb ape? sbb xbebas. mase kite, berape income kite, limit keje pun org lain yg tentukan..so xbes. kite xleh nk buat ape yg kite nk buat. yg kte rase bagus. cewah. bagus ke? he he he

tapi

semenjak 2 3 menjak ni kan....

aku suka keje aku. i love it! he he he sbb kne kejar schedule ke? Xdelah. Sbb kje more to technical. Even technical knowledge aku seyesssly! Dah berkarat! Tapi aku gigihkan diri utk belajar balek. Walaupun kadang2 nak nanges T_T.

Sbb 5 tahun ni aku keje non-technical. Ade je yang aku x puas ati ngan keje aku. Xgemar itulah. Xgemar inilah. Bla bla bla. The list will go on and on without ending. Skrg pun ade. Ehem.xkan la xdekan. Tapi beza dgn keje sebelum ni. Hopefully sume orang akan dapat jumpa dgn keje yang korang suka jugak. =)

Keje baru. tanggungjawab bertambah utk jadi engineer with full integrity. Ya Rabb permudahkan lah. Doakan project kami dapat dijalankan dgn lancar dan gas dapat disedut keluar dgn jayanya pada jun 2017. aminnn.

Till then do take care of everyone around you. coz they are precious gift from God. =)

Nota kaki: reading book namely “mudahnya menjemput rezeki”. It is a recommended one.

2 new comments:

niki said... Reply To This
Hai sis... salam kunjungan balas... blog awk pun menarik. sy ni masih merangkak2 lagi dlm menulis blog. tu pun wujud lepas ada problem dalam usaha TTC (trying to conceive).
cenetos said... Reply To This
hai sis niki..xsangka..thanks for dropping by...insyaAllah Allah dah plan yg terbaik utk kita...lets positive..;))

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea