Cotton maniac

Posted by Roshida Property at Sunday, February 14, 2010
kalau pergi ke jalan tuanku abdul rahman atau lebih terkenal dgn gelaran jalan TAR sekarang mesti perasan banyak kain cotton dijual sebagai kain pasang..kalau dulu nak dapatkan kain cotton kene beli ikut meter yang org panggil dgn panggilan kain ela. kain pasang ni ialah kain yg dijual dah siap potong 4 meter..4 meter adalah standard panjang kain yang diperlukan utk membuat sepasang baju kurung utk yg saiz S,M,L,XL. kalau yg badan besar lagi..mungkin perlu 4.5 hingga 5 meter..

cuti CNY nie aku sempat membeli 5 pasang kain cotton dan 2 pasang kain biasa. kain cotton ni sesuai utk membuat baju blouse seperti banyak yang terdapat di kedai2 boutique sekarang nie..macam-macam jenis cotton yang ada antaranya japanese cotton, swiss cotton, italian cotton. basic material sumer cotton tp yang membezakannya adalah surface, corak and quality.

dah fikirkan beberapa design utk dihasilkan drpd kain2 yang telah diborong..hehe..wait for my first project! yeah~

0 new comments:

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea