Pengalaman Bina Rumah Atas Tanah Sendiri - Approval Majlis [Part 3]

Posted by Roshida Property at Friday, April 06, 2018
Ok marilah kita sambung progress. Marilah mariiiii siapkan progresss. Jangan lupa kewajipan pada keluarga. Heyyy! haha mood lagu mengundi legend sudah mari ;D

Disebabkan kami hanya nak membuat seketul rumah sahaja maka boleh dapat pengeculian planning atau term yang diorang guna ex-PA. Lepas kami jumpa pegawai MPAJ di Jabatan Planning untuk dapatkan ex-PA tiba-tiba dapat surpriseeee. 

Surprise tak boleh dapat ex-PA sebab luas lot dalam geran belum final. Syarat nak dapat ex-PA ni kena luas lot dah final. Luas sementara ni belum diukur secara halus lagi oleh juruukur yang bertauliah dari JUPEM (Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia). Semua tanah-tanah di Malaysia ni mesti dapatkan luas final dari JUPEM. 

So, kalau tak dapat ex-PA ni terpaksa buat town planning yang mana memerlukan hampir RM10k dan makan masa lagi untuk buat. 

Memang takk lah akak nk buat ni walaupun pegawai tu advise suruh buat. Buat town planning adalah last resort selepas usaha betulkan geran. Dari dapat berjimat kena pulak keluar duit lagi. Ingat duit boleh petik-petik macam petik ulam cicah budu terus makan ke. Masa tu akak memang rasa sedikit kuciwa. Tapi ku tahan jebat. 

So akak kena dptkan geran dengan luas final maka kehulu kehilirlah pegi pejabat tanah nak dapatkan sokongan. 

Alhamdulillah boleh je rupanya tukar geran luas sementara tu kepada final title dekat pejabat tanah daerah. Isi borang dan sediakan lampiran ic, pelan akui, carian rasmi title, geran. 

Pelan akui ni boleh je pegi beli dekat pejabat tanah negeri/JUPEM harga RM5 hengget shj. So apa-apa pun mesti kena ikut ukuran dekat JUPEM ni. 

Contoh pelan akui dari JUPEM

Like my case tak banyak beza pun luas dlm pelan akui dengan geran. Pelan akui luas sedikit dari geran beza kurang dari 1%. Premium ape semua tak perlu bayar. Boleh tukar geran dan dapatkan ex-PA tak perlu buat town planning. phewww. Satu perkara dah lepas. Alhamdulillah syukur yang tak terhingga. Rasa satu achievement dalam hidup huhu.

So takde masalah laa nak buat rumah atas tanah tu tp kenape MPAJ mntk buat town planning jugak kan? Tolonglah jangan ikut buku sangat. Kalau tak boleh nak bantu memudahkan jangan tambah susahkan lg kami rakyat marhaen. 

Next dapatkan approval building plan dekat Jabatan Kejuruteraan.

Doakan urusan kami dipermudahkan.

Aminnnn

22 new comments:

السيد محمود said... Reply To This


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
السيد محمود said... Reply To This
السيد محمود said... Reply To This
السيد محمود said... Reply To This
توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف
شركة المثالية said... Reply To This
twinklegarg said... Reply To This
Such a wonderful post and article!! Thank you so much for sharing this post.. We provide a golden triangle tour package by car at very cheapest price. If you want to book tour then this is the best option for you.
The Travelius said... Reply To This
deep rana said... Reply To This
Thanks for sharing content and such nice information for me. I hope you will share some more content about. pengalaman bina rumah please keeps sharing!

wildlife resort jim corbett
Bhupesh Patel said... Reply To This
Thanks for sharing content and such nice information for me. I hope you will share some more content about. pengalaman bina rumah please keeps sharing!

SuccessPot
The Travelius said... Reply To This
I really enjoyed your blog Thanks for sharing such an informative post.
Best travel Honeymoon packages
Hong Kong Honeymoon Package
Mauritius Honeymoon Packages.
Singapore Honeymoon Package.
Malaysia Honeymoon Package.
Maldives Honeymoon Package .
Bali honeymoon package

Azhan said... Reply To This
Bagus perkongsiannya. Memang leceh nak bina rumah sendiri ni.. Ada byk prosidur kena ikut.
Sakshi Kaushik said... Reply To This
it looks really informative which helps me to upgrade the knowledge, keep it up. if you are planning a pilgrim journey then here is a best place to visit in a short time, have a look here kedarnath yata by helicopter i hope it helps you.
My Travel Experience said... Reply To This
great idea of sharing the valuable info through posting, i appreciate. plan a journey to visit the famous abodes of Hindu gods in dev bhumi through visiting
chardham yatra from hyderabad and get peace
Bizarexpedition said... Reply To This
Nice post... For doing Adventure activities in India, you can visit Rishikesh which is yoga capital of world where you can enjoy River Rafting, camping, trekking and Bungee jumping...for more information visit BizareXpedition.com
Unknown said... Reply To This
really awesome post! i am planning to visit uttarakhand pilgrim place and due to my short time i am taking Kedarnath Yatra by Helicopter it would be great if someone wants to join.
Map My Tours said... Reply To This
Map My Tours said... Reply To This
Aggregate Communication Publication said... Reply To This
Giving a variety of Customized travel administration is our specialty. A wide range of Tours and Travels in India - From extravagance India Tours, Honeymoon Tour Packages to Indian and International goals, Domestic Tour Packages, International Tour Packages, Weekend Getaways from Delhi, Pilgrimage Packages ( from Katra in North India, Puri In East India, Shirdi in West India to Online Publicity in South India ), India Wildlife Tours covering the National stops and Bird Sanctuaries, Incentive Tours, Education Tours, Photography Tours, and so on. You dream it and we transform it into the real world. Online Publicity Tours is an Indian travel organization/one of the main visit administrators in Delhi/Tour coordinator in India. if you are looking for ... visit here
Tour and Travels in Delhi
Travel Agents near me
buses on hire in delhi
Delhi Travel
Aggregate Communication Publication said... Reply To This
Giving a variety of Customized travel administration is our specialty. A wide range of Tours and Travels in India - From extravagance India Tours, Honeymoon Tour Packages to Indian and International goals, Domestic Tour Packages, International Tour Packages, Weekend Getaways from Delhi, Pilgrimage Packages ( from Katra in North India, Puri In East India, Shirdi in West India to Online Publicity in South India ), India Wildlife Tours covering the National stops and Bird Sanctuaries, Incentive Tours, Education Tours, Photography Tours, and so on. You dream it and we transform it into the real world. Online Publicity Tours is an Indian travel organization/one of the main visit administrators in Delhi/Tour coordinator in India. if you are looking for ... visit here
Tour and Travels in Delhi
Travel Agents near me
buses on hire in delhi
Delhi Travel
rahul said... Reply To This
Golden Triangle Tour is a perfect inception to India, most particularly for people visiting for the first time. The tour offers reminding journey if you have never explored the nation before.
Thanks for sharing amazing informative piece of article
Heritage juma desert camp said... Reply To This
Desert Tent In Jaisalmer
Desert Tent In Jaisalmer Heritage Juma Desert Camp - Provide Adventure Tours Desert Tent in Jaisalmer, Desert Camp in Jaisalmer, a luxury tent in Jaisalmer
Digitalopeners said... Reply To This
Website Development Jaipur
Digitalopeners website development Company Jaipur provides best website development services Jaipur Website Development and Software, E-commerce Development, SEO and SMO, Digital Marketing training Jaipur, Rajasthan. We also provide SEO friendly web design & development services and Mobile app development company Jaipur.

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea