Amalan Minum Air Sejurus Bgn Tido

Posted by Roshida Property at Thursday, July 02, 2009
Hello Dear!

Alhamdulillah aku dah amalkan ni sejak dari uni dolu2 lg. Dah berbukti. The beauty behind it ia adalah amalan Rasulullah saw. Kalau jd amalan boleh sihat boleh pahala skali. xsusah pon. haippp jgn bg alasan. hehe. Kalau anda buat anda dapat! Ala-ala ustazah Norbayah x? ;P

ustazeh lah sgt xbg salam..;P
sorry ustazah lupe ye. 
Assalamualaikum adik2 jom kita bace cara2 nak minum ye. nak minum pun ada cara taw. awww sweet sangat. Teruskan bace taw jgn skip. nnt ustazah rotan. ;D

Kenal x sheikh arab nie? dia slalu kluar TV9 slot fattabouni (ikuti aku). kalau dgr dia cerita pasal Nabi Muhammad mmg terus dapat gambarkan betapa cantiknye akhlak Rasul utusan Allah itu. xpenah tgk? Ish ish...haha ;P Tgk kt Youtube pun banyak. tgk laa tgkk laa plis la tgk..best sgt3..;)
Kajian para saintis mendapati amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi mempunyai banyak manfaat. Japanese Medical Society misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu, amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.
Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan perubatan di negara matahari terbit itu ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, lemak berlebihan, bronkitis, tibi, meningitis, buah pinggang dan jangkitan pada air kencing.

Bagaimanapun amalan minum air kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu mengikut beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya.

• Minum empat gelas air (160 ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum memberus gigi. 
• Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan atau minum apa-apa untuk 45 minit.
• Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.
• Selepas 15 minit mengambil sarapan, makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk tempoh dua jam.
• Bagi pesakit yang lanjut usia dan tidak larat minum empat gelas air sekali gus diperingkat permulaan, mereka boleh memulakan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.
• Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu.

1. Tekanan darah tinggi – 30 hari
2. Gastrik - 10 hari
3. Diabetes – 30 hari
4. Sembelit – 10 hari
5. Kanser – 180 hari
6. Tibi – 90 hari.

Pesakit artritis hanya perlu mengikuti rawatan tersebut untuk tiga hari. Rawatan ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kecuali diperingkat awal pesakit mungkin kerap buang air kecil.

Amalan Sunnah Activated. 
1 hari 1 sunnah. amacammm? ada bran? 
;D

0 new comments:

Say a Buzz!

tinggalkan jejak anda untuk saya menjejaki anda semula ;D

Copy link di bawah & tukar your-blog-name dengan link blog anda.

<a href="http://www.your-blog-name.com/feeds/posts/default">blog name</a>

 

cinet Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea