Assalamualaikum.
Aku tengah countdown hari buruh.
haruslah celebrate sebagai tanda buruh kasar tegar.
;D
Sempena hari buruh ptg tadi balik keje hakak sediakan bubur kacang.
Senang yang amat nak buat bubur kacang. hakak fes timer buat pun x fail.
Organik tu sbb guna bebahan organik. Seswai utk yang mementingkan kesihatan.
jgn jd macam hakak da sakit br nak bejaga2. sayangilah org disekeliling anda. ;)
Bubur kacangku..presentation sgt sadis sigaraga..tapi ade ku kisah..mihmih |
aku guna kacang ijau organik, gula perang organik, daun pandan fresh dr pokok depan rumah, garam sesudu kecil dan santan segar kedai pak mat baru buka kt taman melati tu. 5 bahan sajor. eh mmg sonang bonar lah.
x nak gebang kuat jom tgk kekdahnya. hak hak
1. Dengan kasih sayang cuci dan rendam 1 hari 1 malam kacang ijau (ni wajib kalau xnak mimpi ngeri nak tunggu kacang tu hempuk).
2. Rebus kacang ijau dgn air sehingga kembang
3. Agak2 puas hati masuk daun pandan
4. Then masuk gula perang dan santan
5. Tunggu masak n sedia masuk mangkuk ayun dan makan.
Itulah dia resepi 5 bahan 5 kekdah. (aku tiru 5 rencah 5 rase) kah kah
S.E.L.A.M.A.T H.A.R.I B.U.R.U.H
dari myk cap buruh.
;D
wah..lama dah saya tak buat bubur kacang.. saya akan goreng sikit kacang tu baru masak.. saya suka rasa-rasa ala-ala goreng gitu bila kita makan
ReplyDeleteshidah, lama dah akak x buat bubur kacang ni...padahal memang simple pon... huhuhu... teringin plak...
ReplyDeleteterliur plak..lama giler dh x makan ... nak buat sndiri, husband x berapa gemar..setakat sorg makan x rajinle..hehehhe
ReplyDeletesedappp nyerr!! terus teringin nk makan bubur kacang jugakkk.. nyum2!
ReplyDeleteooOo patutla ade org buat kaw tu goreng dulu la ekk..ok ilmu baru ni...tq2..;D @cik hani
ReplyDeletehihihi kalau akak pejam mate boley bat nit..i luv desert too..;)@sweet tooth
ReplyDeletemmg xsyok kalau husband x join..heheh@Suwaibah YS
ReplyDeletebuat nnt boley share ngn kite...hihik ;) @~Liyana
ReplyDelete